Французький шоколадний торт
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт французького шоколадного торта дуже близький до автентичного. Відмінність лише в тому, що я вирішив додати волоських горіхів, яких немає в оригіналі. А так - дуже смачний торт виходить!
Якщо ви зараз голодні, то краще не дивіться цей рецепт, слиною захлинеться Французький шоколадний торт особливо гарний, якщо подавати його теплим з чашкою хорошої кави. Що найголовніше, готується цей торт дуже просто - навіть новачок без зусиль зможе спекти. А смак його такий, що хоч президенту Франції подавай - не розчарує.
- Борошно - 50 грам
- Крохмаль - 50 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйця - 3 штуки
- Шоколад чорний - 150 грам
- Цукор - 60 грам
- Сода - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
У невеликій каструльці змішуємо шоколад і вершкове масло. Ставимо на повільний вогонь і розтоплюємо. Дивіться, щоб не пригоріло! коли розтопиться, отставляем.
Збийте яйця з цукром.
Додаємо борошно, крохмаль і соду. Перемішуємо.
Додайте розтоплену шоколадну масу. Перемішайте до однорідності.
Якщо хочете, додайте горіхи. Перемішайте.
Отриману масу викладіть у форму для запікання. Запікайте 25-30 хвилин при 170 градусах.
Готово. Смачного!