Трюфелі з «малятка»
(покроковий рецепт з фото)
Солодощі можуть бути не тільки смачними, але і корисними. Саме такий вельми вдалий варіант я хочу запропонувати на замітку молодим мамам. До речі, такі цукерки із задоволенням їдять навіть дорослі!
Поспішаю поділитися з вами ідеєю, як приготувати трюфелі з "малютки" . Якщо у вас під рукою виявилася молочна суміш, чому б не зробити ніжні, апетитні цукерки, в складі і якості яких ви будете впевнені? сам процес, хоч і займає близько двох годин, досить простий і захоплюючий. У нього ви можете залучити і малюків, який з ще більшим задоволенням будуть їсти солодощі, які приготували своїми руками. Для старших діток можна додати всередину кожної цукерки горішок, наприклад.
- Суміш "малютка" - 350 грам (приблизно)
- Вершкове масло - 200 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Какао - 4 Ст. Ложки(+ для присипки)
- Цукор - 1 Склянка
1. Для початку в невелику каструльку або сотейник викладіть вершкове масло і поставте на вогонь.
2. Коли масло повністю розтопилося, додайте цукор і молоко. Доведіть до кипіння, помішуючи, щоб цукор повністю розчинився.
3. Зніміть з вогню і невеликими порціями всипати "крихітку", постійно перемішуючи.
4. Додайте какао, знову перемішайте і при необхідності всипте ще трохи суміші.
5. У підсумку вийде ось така пластична маса. Скачайте її в кульку і приберіть в холодильник. Я рекомендую охолоджувати не менше години, щоб було зручніше потім з нею працювати.
6. А далі все дуже просто: отщіпніте шматочок "тесту", сформуйте цукерку і обваляйте її з усіх боків в какао. Викладіть цукерки на тарілку і знову відправте в холодильник на півгодинки приблизно. Смачно і без шкоди!