Рецепт Пиріжки «малятка» фото

Пиріжки «малятка»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка, Страви з начинкою, Пиріжки

Пропоную приготувати дуже смачні пиріжки "малятка" . А називаються пиріжки так тому, що вони дуже маленькі, буквально на 2-3 укусу. Дуже зручно їх брати з собою в якості перекусу.

Такі пиріжки можна готувати не тільки з вареним згущеним молоком. В якості начинки можна використовувати картоплю, джем тощо. У будь-якому випадком виходить дуже смачно.

  • Борошно - 500 грам
  • Молоко - 250 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Цукор - 1 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 чайних ложок
  • Дріжджі сухі швидкорозчинні - 8 грам
  • Варене згущене молоко - 300 грам
  • Жовток яєчний - 1 штук
пиріжки
Для приготування тіста змішайте дріжджі з теплим молоком.
пиріжки
Додайте сіль, цукор, розтоплене вершкове масло і борошно. Замісити тісто і дайте йому трохи підійти.
пиріжки
Потім від тесту відщипувати невеликі шматочки тіста по 45-50 грам.
пиріжки
Викладіть трохи вареного згущеного молока і защіпніте.
пиріжки
Викладіть заготовки в круглу форму, щоб вони лежали вільно. Змастіть жовтком і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, з 30 хвилин.
пиріжки
У духовці вони добре підійдуть.
пиріжки
Приємного чаювання!

Схожі рецепти