Пиріжки «малятка»
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати дуже смачні пиріжки "малятка" . А називаються пиріжки так тому, що вони дуже маленькі, буквально на 2-3 укусу. Дуже зручно їх брати з собою в якості перекусу.
Такі пиріжки можна готувати не тільки з вареним згущеним молоком. В якості начинки можна використовувати картоплю, джем тощо. У будь-якому випадком виходить дуже смачно.
- Борошно - 500 грам
- Молоко - 250 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложок
- Сіль - 1 чайних ложок
- Дріжджі сухі швидкорозчинні - 8 грам
- Варене згущене молоко - 300 грам
- Жовток яєчний - 1 штук
Для приготування тіста змішайте дріжджі з теплим молоком.
Додайте сіль, цукор, розтоплене вершкове масло і борошно. Замісити тісто і дайте йому трохи підійти.
Потім від тесту відщипувати невеликі шматочки тіста по 45-50 грам.
Викладіть трохи вареного згущеного молока і защіпніте.
Викладіть заготовки в круглу форму, щоб вони лежали вільно. Змастіть жовтком і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, з 30 хвилин.
У духовці вони добре підійдуть.
Приємного чаювання!