Рецепт Тришаровий фруктовий пиріг з меренгою фото

Тришаровий фруктовий пиріг з меренгою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Яйця , Груша
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Цей надзвичайно смачний і вишуканий десерт, що складається з трьох шарів, - приклад гармонійного поєднання м'якої пісочної основи, ароматного фруктового наповнювача і солодкої повітряної меренги.

Опис приготування:

Приготувати такий пиріг можна практично з будь-яких фруктів або ягід. Варто лише врахувати, що більш м'які фрукти (наприклад, банани або ківі) не вимагають попереднього випікання з пісочної основою. У цьому випадку на першому етапі випікання пирога в духовку поміщається тільки основа, а через 25-30 хвилин - фрукти разом з меренгою.

  • Яйця курячі - 4 штуки
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Цукровий пісок - 210 грам
  • Молоко - 40 мілілітрів
  • Борошно пшеничне - 125 грам
  • Груші - 3 штуки (середнього розміру)
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Кориця мелена - 1 Чайна ложка
тришаровий фруктовий пиріг з меренгою - фото крок 1
В першу чергу підготуйте всі інгредієнти, які потрібні для приготування пирога. Слід мати на увазі, що кориця не є обов'язковою складовою цієї страви, а в якості фруктового наповнювача можна використовувати не тільки груші, але і яблука, ajvu, персики та ін.
тришаровий фруктовий пиріг з меренгою - фото крок 2
Відокремте білки від жовтків і злегка збийте останні з частиною цукру (50 грамів), додайте розтоплене масло, перемішайте до однорідності.
тришаровий фруктовий пиріг з меренгою - фото крок 3
З'єднайте просіяне борошно з розпушувачем і поступово всипати її в тісто, перемішуючи масу ложкою.
тришаровий фруктовий пиріг з меренгою - фото крок 4
Влийте молоко в отриману масу. З'єднайте компоненти, ретельно перемішавши їх до отримання густого тесту.
тришаровий фруктовий пиріг з меренгою - фото крок 5
Груші очистіть від плодоніжок і насіннєвих коробок, поріжте спочатку часточками, а потім - пластинками або кубиками.
тришаровий фруктовий пиріг з меренгою - фото крок 6
Викладіть тісто на дно підготовленої форми, розрівняйте його за допомогою ложки або лопатки. Зверху розкладіть груші, посипте їх корицею. Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25-30 хвилин.
тришаровий фруктовий пиріг з меренгою - фото крок 7
Поки пиріг знаходиться в духовці, збийте білки з цукром, що залишився (160 грам) в міцну піну. Після закінчення зазначеного часу вийміть основу з фруктами з духовки і розподіліть збиті білки по всій поверхні пирога. Знизьте температуру випікання до 160 градусів і залиште пиріг в духовці ще на 10-15 хвилин.
тришаровий фруктовий пиріг з меренгою - фото крок 8
Верхній шар фруктового пирога (меренге) в процесі випічки повинен піднятися і придбати ніжний карамельний відтінок.
Вийміть готовий тришаровий пиріг з духовки, дайте йому злегка охолонути, після чого подавайте до столу.

Схожі рецепти