Триколірний хліб з натуральними барвниками
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні поділюся з вами дуже цікавим рецептом, а саме розповім, як приготувати триколірний хліб з натуральними барвниками. Це насправді дуже легко, а хліб виходить смачним і ароматним.
Це один з найцікавіших рецептів приготування хліба, так як в ньому необхідно використовувати натуральні барвники: kurkumu, гарбуз, паприка, перець і шпинат. Виходить такий хліб дуже красивим і ароматним (завдяки спецій). Ви можете дати волю своїй фантазії і надати такому хлібу різну форму. Більш того, такий хліб особливо припаде до смаку дітям, так як виглядає він дуже цікаво!
- Шпинат - 100 грам
- Тепла вода - 120 мілілітрів
- Соняшникова олія - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Сухі дріжджі - 1, 5 чайних ложки
- Борошно - 700-800 грам
- Перець - 2 штуки
- Паприка - 1 Ст. Ложка
- Гарбуз - 200 грам
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Мак - 3 Ст. Ложки
- Кунжут - 3 Ст. Ложки
- Насіння - 3 Ст. Ложки
1. Для тесту зеленого кольору необхідно промити і просушити шпинат, подрібніть його в блендері разом з 60 мл води і 1 ст.Л. Рослинної олії. Жебрацтво 200 г борошна, додайте до неї 0, 5 ç.l. Солі, 0, 5 ç.l. Пісочний я 0, 5 ç.l. Дріжджів. Додайте зелену кашку і замісіть тісто. Накрийте його плівкою і залиште на годину.
2. Для тесту червоного кольору опустіть перець в киплячу воду на 2-5 хвилин (свіжий або морожений відповідно). Подрібніть його з 60 мл води і 1 ст.Л. Рослинної олії. Жебрацтво 200 г борошна, додайте до неї 0, 5 ç.l. Солі, 0, 5 ç.l. Цукру, 0, 5 ç.l. Дріжджів і паприку. Додайте червону кашку і замісіть тісто. Накрийте його плівкою і залиште на годину.
3. Для тесту жовтого кольору зробіть в блендері пюре з тушкованою гарбуза разом з 60 мл води і 1 ст.Л. Рослинної олії. Жебрацтво 400-500 г борошна, додайте до неї 0, 5 ç.l. Солі, 0, 5 ç.l. Пісочний я 0, 5 ç.l. Дріжджів, а також куркуму. Додайте жовту кашку і замісіть тісто. Накрийте його плівкою і залиште на годину.
4. Коли тісто піднялося, розкачайте кожен шматочок в довгасту ковбаску. Викладіть їх на пергаментний папір і сплетіть кіску (але не дуже тугу). Накрийте косичку рушником на 20-30 хвилин. Як тільки тісто піднялося, змастіть його за допомогою пензлика водою і посипте маком, кунжутом і насінням.
5. Надішліть хліб в розігріту до 180 градусів духовку на 20-30 хвилин. Готовність перевірте дерев'яною паличкою: вона повинна бути сухою. Смачного!