Сирник «триколірний»
(покроковий рецепт з фото)
Сирники з різними верствами хороші тим, що ви можете кожен раз приготувати новий варіант страви з одного рецепта. У цьому рецепті розповім, як приготувати сирник "трибарвний", смачний і оригінальний.
Мабуть, найніжнішим видом випічки є випічка з сиром, особливо з сирною масою. Сирник з цього рецепта не є винятком, так як він виходить неймовірно ніжним, в міру вологим і дуже ароматним. Полуниця в свою чергу надає йому особливий ягідний смак і створює гарний контраст з білим сирником і шоколадним коржем. За бажанням можете спекти бісквіт в якості основи для сирника, але обов'язково спробуйте приготувати його з шоколадним коржем, вам сподобається!
- Какао-порошок - 30 грам
- Борошно - 30 грам
- Крохмаль (будь-який) - 70 грам(30 г - в шоколадний корж, 40 г - в сирну масу)
- Цукор - 200 грам(70 г - в шоколадний корж, 90 г - в сирну масу, 40 г - в полуничне желе)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Куряче яйце - 5 штук(2 - в шоколадний корж, 3 - в сирну масу)
- Рослинну рафіновану олію - 50 грам
- Сир 9-15% жирності - 500 грам
- Крем 25-30% жирності - 100 грам
- Ванільний цукор - 10 грам
- Полуниця - 250 грам
- Желатин - 10 грам
- Вода - 100 грам
1. Какао змішайте з борошном, крохмалем і розпушувачем. Яйця збийте міксером з цукром до пишної світлої маси. Додайте рослинне масло і ще раз змішайте.
2. З'єднайте обидві суміші, додаючи сухі інгредієнти в кілька прийомів. Форму для випічки вистелити папером для випічки і вилийте в неї тісто. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку на 15-17 хвилин.
3. Жирний сир змішайте блендером з цукром і ванільним цукром. Додайте яйця, сметану і добре змішайте. Додайте крохмалю і знову змішайте.
4. Сирну масу розподіліть по остившему шоколадному Коржу. Надішліть в розігріту до 160 градусів духовку на 40 хвилин. Вимкніть духовку і залиште на 20 хвилин. Потім повністю остудіть сирник.
5. Желатин залийте холодною водою і залиште для набухання. Промиту і просушену полуницю перетворите в пюре за допомогою блендера.
6. Проваріть полуницю 5 хвилин при постійному помішуванні, після чого зніміть з вогню і додайте цукор. Додайте набряклий желатин і повністю його розчиніть. На остиглий сирник вилийте остигле желе.
7. Поставте в холодильник на три години. Перед подачею акуратно вийміть сирник з форми. Смачного!