Карамельний сирник з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачна сирна випічка порадує домашніх. Сирник приготуємо на тонкому прошарку карамельного тесту і доповнимо рідкої карамеллю після випікання. Сирний шар виходить ніжним і легким.
Для сирник вибираємо жирний і м'який сир, щоб випічка вийшла приємною і ніжною. Якщо сир недостатньо жирний, обов'язково потрібно додати в нього м'яке вершкове масло і добре перемішати. Для карамелі найкраще підійдуть вершки 30%. На основі такої карамелі і тісто вийде гарне, і заливка для готового сирник буде смачною.
- Цукор - 1 Склянка
- Вода - 1 Ст. Ложка
- Вершки 30 % - 140 мілілітрів
- Яйце - 4 штуки
- Борошно цільнозернове - 180 грам
- Чорнослив в'ялений - 7-10 штук
- Сир - 600-700 грам
- Йогурт натуральний - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка

У каструлю насипаємо півсклянки цукру і додаємо воду.

Підігріваємо на малому вогні, помішувати, щоб цукор розчинився. Паралельно доводимо до кипіння вершки.

Коли цукровий сироп почне набувати коричневий відтінок, вливаємо в каструлю киплячі вершки і безперервно перемішуємо.
Готову карамель прибираємо з вогню. Половину відкладаємо в піалу, вона знадобиться щоб полити готовий сирник, а на основі другої половини приготуємо тісто.
Готову карамель прибираємо з вогню. Половину відкладаємо в піалу, вона знадобиться щоб полити готовий сирник, а на основі другої половини приготуємо тісто.

У теплу карамель вбиваємо яйце і перемішуємо.

Додаємо 150 грам цільнозерновий борошна і дрібку розпушувача. Замішуємо тісто.

Тісто розподіляємо тонким шаром по дну форми і залишаємо бортик по периметрити. Щоб тісто не липло до рук, змащуємо пальці соняшниковою олією.

Чорнослив промиваємо окропом, розрізаємо на шматочки і викладаємо на тісто.

Готуємо сирний шар.
3 яйця і половину склянки цукру збиваємо вінчиком.
3 яйця і половину склянки цукру збиваємо вінчиком.

Додаємо сир. Якщо сир нежирний, додайте 100 грам м'якого вершкового масла.

Потім додаємо сіль, 30 грам цільнозерновий борошна і йогурт. Все перемішуємо. Замість йогурту можна використовувати сметану.

Сирну масу перекладаємо на карамелеве тісто і розподіляємо рівномірним шаром. Відправляємо в духовку на 35-40 хвилин. Готуємо при температурі 180 градусів.

Готовий сирник виймаємо з духовки, охолоджуємо і поливаємо рідкої карамеллю. Приємного чаювання!