Шоколадний сирник з кавою
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і ніжний десерт з шоколадно-кавовим смаком і ніжною скоринкою. Це скоріше не сирник, а повноцінний торт-пиріг. Цікаво? Тоді заходьте і угощайтесь.
Якщо Вам здається, що таке зробити складно, то Ви помиляєтеся. Все дуже просто і досить швидко. Сир краще брати однорідний, а не зернистий. Якщо такого немає, то протріть його спочатку через сито. Для основи цілком підійде найпростіше печиво типу «Ювілейного». Якщо немає пудингу, то можна замінити на кукурудзяний крохмаль. Кукурудзяний, картопляний або тапиоки не підійдуть. Якщо у Вас форма з тефлоновим покриттям, то її можна не прокладати пекарської папером. Під час приготування сирник підніметься, але потім осяде, не хвилюйтесь, це нормально. Смачного!
- Сир м'який - 300 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Цукрова пудра - 70 грам
- Шоколад темний - 150 грам
- Крем 25% - 250 грам
- Пудинг сухий - 40 грам (ванільний)
- Вершкове масло - 150 грам
- Печиво - 250 грам
- Кокосова стружка - 50 грам
- Розчинна кава - 3 чайних ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Покладіть в миску м'яке масло, розкришене печиво і кокосову стружку. Пробийте блендером до однорідної маси.
В іншій чаші змішайте сир, сметану, яйця до однорідної маси. Додайте цукрову пудру, пудинг і знову збийте до однорідного стану.
Розтопіть шоколад.
Додайте шоколад і каву в сирну масу і перемішайте до однорідного стану.
Візьміть форму d = 15 см і застеліть пекарської папером. Розподіліть масу з печива рівним шаром по дну і стінок форми.
Перекладіть сирну масу в зроблену основу.
Випікайте в гарячій духовці при температурі 180 градусів протягом 50 хвилин.
Дайте повністю охолонути, поріжте і подавайте.
Смачного!