Рецепт Шоколадний мус з кавою фото

Шоколадний мус з кавою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
Шоколад
ПП рецепти
На швидку руку, На святковий стіл
Солодке, Десерти, Мус

Приголомшливий десерт всього за 15 хвилин хочу запропонувати вашій увазі. Усім шанувальникам шоколаду обов'язково рекомендую спробувати цей мус з легкої кавовій ноткою. Запам'ятовуйте рецепт!

Кава найкраще використовувати натуральний заварний. Розчинна, звичайно, теж підійде, але аромат і смакова нотка будуть менш виразними. Крім того, в мус можна додати трохи алкоголю - коньяку або бренді, наприклад.

  • Шоколад - 100 грам
  • Цукор - 1.5 Ст. Ложки
  • Кава - 2 Ст. Ложки
  • Вода - 90 мілілітрів
  • Лід - За смаком (підготувати заздалегідь)
шоколадний мус з кавою - фото крок 1
1. Заздалегідь потрібно заморозити лід, він необхідний в процесі, і зварити каву. Також підготуємо всі інгредієнти.
шоколадний мус з кавою - фото крок 2
2. У невелику каструльку або сотейник відправте шоколад, поламавши невеликими шматочками.
шоколадний мус з кавою - фото крок 3
3. Влийте воду.
шоколадний мус з кавою - фото крок 4
4. Всипте цукор.
шоколадний мус з кавою - фото крок 5
5. Додайте кави і відправте каструльку на вогонь. Постійно помішуючи, розтопіть шоколад. Важливо не переварити! Як тільки маса стане однорідною, знімайте з вогню.
шоколадний мус з кавою - фото крок 6
6. У глибоку миску, що відповідає розміру каструльки, відправляємо лід.
шоколадний мус з кавою - фото крок 7
7. Знімаємо шоколад, ставимо на лід і починаємо збивати.
шоколадний мус з кавою - фото крок 8
8. Процес займає близько 5 хвилин. Спочатку шоколад буде залишатися рідким, а після почне густіти. Чи не перебити його! Як тільки відчули, що маса почала густіти - мус готовий.
шоколадний мус з кавою - фото крок 9
9. Цей шоколадний мус з кавою хороший тим, що його можна подавати до столу відразу. Смачного!

Схожі рецепти