Шоколадний фондан з кавою
(покроковий рецепт з фото)
Фондан - один з найромантичніших десертів, і напередодні Дня всіх закоханих буде досить затребуваний. Сьогодні я поділюся рецептом, як приготувати шоколадний фондан з кавою всього за 20 хвилин.
Шоколадний фондан з кавою - вишуканий десерт французької кухні. Незважаючи на простий рецепт, випічку легко зіпсувати, перетримавши її в духовці. Адже найголовніша особливість фондан - це рідка серединка, а якщо перетримати, то вийде смачний шоколадний кекс, але не фондан. Найідеальніший час для фонтану - 11 хвилин, але в залежності від духовки час варіюється між 10-12 хвилинами. Розчинна кава в рецепті надає десерту гірчинку, і фондан стає вишуканим. А це те, що потрібно для вечері при свічках. Просто і швидко, смак вразить вашого улюбленого (або улюблену).
- Вершкове масло - 60 грам
- Цукор - 80 грам
- Яйця - 3 штуки
- Розчинна кава - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Шоколад - 120 грам
- Борошно - 6 Ст. Ложок
У глибокому посуді змішайте яйця, цукор, кава і дрібку солі. Збийте все до однорідності.
Шоколад і вершкове масло поставте в глибоку миску на водяну баню.
Розтопіть шоколад з маслом, постійно помішуючи лопаткою. Тільки не перетримаєте, а то шоколад розшарується і потрібно буде все починати заново.
З'єднайте шоколадну масу з яєчної, ретельно розмішайте до однорідності.
Всипте борошно і знову все розмішайте. Тісто має вийти однорідним і гладким, без грудочок.
Розлийте тісто в формочки, змащені вершковим маслом, і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 10-12 хвилин.
Відразу ж діставайте випічку з духовки, а потім діставайте з формочок.