Шоколадний фондан
(покроковий рецепт з фото)
Особливістю фондан є рідка начинка, яка повинна витікати при розламуванні кексу. Зробити такий десерт не так вже й просто. Проте пропоную дізнатися, як приготувати шоколадний фондан.
Це дивно смачний десерт, який особливо порадує ласунів і любителів шоколаду. Найчастіше його подають з кулькою білого морозива, щоб створити контраст, або з ягідками малинки, полуниці. Також його посипають цукровою пудрою або какао-порошком. Десерт вишуканий і ефектний, тому його сміливо можна презентувати на святковий стіл.
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 45 грам
- Чорний шоколад - 90 грам (не менше 72%)
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукровий пісок - 100 грам
- Какао - За смаком
- Цукрова пудра - За смаком
1. У chashu змішувач vbivaem яйця, збиваємо їх в піну. В окремій мисці змішуємо шоколад з 90 грамами масла. Розтоплюємо його, трохи охолоджуємо, а потім тонкою цівкою вливаємо в яєчну суміш і постійно перемішуємо.
2. Борошно заздалегідь просіюємо і порційно вводимо до яєчно-шоколадною суміші, потім перемішуємо до однорідності, щоб не було грудочок.
3. Форми для випікання змащуємо маслом, а потім посипаємо какао-порошком. Заливаємо тісто, але недоливати його до самого верху формочок верху, щоб було куди підніматися, і відправляємо в духовку на 7-10 хвилин, перевіряємо зубочисткою.
4. Готовий фондан посипаємо цукровою пудрою і какао, а потім трохи розламуємо і прикрашаємо полуничкою.