Простий сирник
(покроковий рецепт з фото)
Кожній господині варто знати, як приготувати простий сирник. Така випічка підійде в якості перекусу або доповнення до чаювання. За бажанням родзинки в сирники можна замінити ягодами або горіхами.
Як і в більшості випадків, деякі інгредієнти цього рецепта можна замінити, наприклад, родзинки можна замінити горіхами, цукатами, ягодами або іншими сухофруктами. Також ви можете додати промитий мак в сирну масу. Подавати такий сирник можна як в теплом, так і в холодному вигляді, полив його шоколадним сиропом, варенням або помадкою. Процес приготування такого сирник не займе у вас більше однієї години, а випічка виходить дійсно ніжною і соковитою.
- Сир будь-якої жирності - 500 грам
- Цукор - 70 грам
- Ванільний цукор - 10 грам
- Крем 20-30% жирності - 100 грам
- Манька - 50 грам
- Крохмаль - 10 грам
- Ізюм - 50 грам
- Куряче яйце - 3 штуки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
1. Сир змішайте з допомогою блендера з цукром і ванільним цукром до однорідної маси. Додайте яйця і сметану, знову змішайте.
2. Додайте манку, крохмаль, розпушувач і родзинки, ретельно перемішайте лопаткою. Якщо сир дуже вологий, додайте ще столову ложку крохмалю.
3. Форму для випічки вистелити пергаментним папером і вилийте в неї сирну масу. Надішліть сирник в розігріту до 160 градусів духовку на 40 хвилин.
4. Вимкніть духовку, відкрийте дверцята і залиште на 15 хвилин. Потім залиште сирник в формі на 15 хвилин при кімнатній температурі. Смачного!