Львівський сирник в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Сирна випічка дуже смачна. Львівський сирник - моє найулюбленіше ласощі. Приготувати сирник можна в мультиварці, рецепт простий. Випічка виходить чудовою, спробуйте!
Львівський сирник можна приготувати не тільки з цедрою лимона. По бажанню, додаємо ізюм, курагу або в'ялену вишню. Якщо хочете спростити процес, замість приготування глазурі можна розтопити чорний шоколад на водяній бані і додати в нього трохи молока. Рідким шоколадом поливаємо сирник. Львівський сирник, як правило, подають охолодженим. Бажано, щоб після приготування сирник постояв 3 години і став трохи щільніше.
- Сир - 600 грам
- Яйця - 3 штуки
- Вершки - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам(25 грам - в сирну масу, 25 грам - для глазурі)
- Цукор - 100 грам(70 грам - в сирну масу, 30 грам - для глазурі)
- Какао - 50 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
- Сік лимона - 1 Чайна ложка
- Крохмаль - 1-2 Ст. Ложок
Підготуємо інгредієнти.
У сир додаємо жовтки. Білки відправляємо в окрему миску і охолоджуємо.
У сир додаємо вершки і цукор (70 грам)
Додаємо вершкове масло.
Знімаємо цедру з лимона і додаємо до решти інгредієнтів.
Все перемішуємо блендером.
Охолоджені білки збиваємо міксером в стійку піну.
З'єднуємо сирну масу з білком. Акуратно перемішуємо ложкою або лопаткою.
Далі додаємо крохмаль. Якщо маса дуже густа - мінімум крохмалю, якщо текуча, додаємо 2 ст. Ложки і все акуратно перемішуємо.
Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом.
Викладаємо в неї сирну масу. Виставляємо режим випічка. Готуємо 40-45 хвилин.
Викладаємо в неї сирну масу. Виставляємо режим випічка. Готуємо 40-45 хвилин.
Готуємо шоколадну глазур.
Можна готувати в мультиварці або на кухонній плиті в сотейнику.
З'єднуємо какао, цукор і додаємо молоко. Варимо безперервно помішуючи на малому вогні. Коли маса стане однорідною додаємо вершкове масло і трохи лимонного соку. Перемішуємо і охолоджуємо до кімнатної температури.
Можна готувати в мультиварці або на кухонній плиті в сотейнику.
З'єднуємо какао, цукор і додаємо молоко. Варимо безперервно помішуючи на малому вогні. Коли маса стане однорідною додаємо вершкове масло і трохи лимонного соку. Перемішуємо і охолоджуємо до кімнатної температури.
Сирник в мультиварці готовий. Відкриваємо кришку і залишаємо на 30 хвилин.
Після охолодження сирник перекладаємо на блюдо. У чашу встановлюємо сито для приготування на пару. Чашу перевертаємо. Сирник випадає на сито. Потім, перемещаем сирник на блюдо.
Сирник охолоджуємо і поливаємо шоколадною глазур'ю. Охолоджуємо.
Львівський сирник нарізаємо шматочками і подаємо до столу.
Смачного!