Німецький маковий сирник
(покроковий рецепт з фото)
У натуральному вигляді сир їм не так вже й часто, важко знайти якісний продукт, але люблю випічку на його основі. Вона смачна, соковита і корисна. Розповім, як приготувати німецький маковий сирник.
Рецепт цей простий, але він точно заслуговує на увагу, адже готується з додаванням маку. З знайомих мені страв (випічки) з маком відразу згадую тільки макові рулети, які печу на Великдень. Ще один рецепт з маком точно повинен бути в моїй скарбничці. До того ж, готується все дуже просто.
- Сир - 0, 5 кілограма
- Сіль - 1 щіпка
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Мак - 1-2 Ст. Ложок
- Манька - 100 грам
- Яйце - 4 штуки
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Цукор - 130 грам
- Вершкове масло - 50 грам
1. Сир у мене домашній, перекладаю його в миску, не перетираю.
2. Вбиваю всі яйця і всипав манку, сіль, цукровий пісок, ваніль, крохмаль і розпушувач, додаю розм'якшене вершкове масло.
3. Збиваю сирну масу міксером, можна вручну виделкою, але міксером буде швидше.
4. Мак додаю за смаком, його кількість можна зменшити або збільшити, оптимально додати 2 столові ложки.
5. Роз'ємну форму застилаю пергаментом, виливаю сирно-макову масу.
6. Випікаю сирник в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 50-60 хвилин.
7. Такий сирник подаю гарячим або холодним, мені більше подобається останній варіант.