Німецький маковий пиріг з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Німецький маковий пиріг з сиром - це традиційний десерт, який часто подають в Німеччині. Він дуже ніжний і ситний. А завдяки сиру, який входить до його складу, такий десерт ще й корисний.
Цей пиріг вам однозначно сподобається, адже його смак виходить ніжним і повітряним. Багато господинь в Німеччині вважають його своїм коронним блюдом. Тому його обов'язково варто спробувати. Щоб дізнатися, як приготувати німецький маковий пиріг з сиром, читайте цей рецепт.
- Молоко - 750 мілілітрів
- Цукровий пісок - 150 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Сир - 250 грам
- Яйце - 1 штука
- Мак мелений - 150 грам
- Крупа манна - 150 грам
- Пшеничне борошно - 300 грам (тісто)
- Вершкове масло - 130 грам (тісто)
- Цукровий пісок - 100 грам (тісто)
Руками перетворите холодне вершкове масло, борошно і цукор в крихту. Відокремте дві третини маси і викладіть її форму для запікання. Утрамбуйте все руками і поставте в холодильник.
У каструльку влийте молоко, всипте цукор і покладіть вершкове масло. Поставте посуд на плиту і на повільному вогні доведіть масу до кипіння.
Потім в каструльку з киплячою масою всипте манну крупу і мак. Ретельно все перемішайте, вимкніть вогонь і дайте масі постояти. Вона повинна стати по консистенції як сметана.
За допомогою блендера або міксера збийте сир із сирим курячим яйцем. Потім введіть сирну масу в макову. Ретельно все перемішайте ложкою.
Дістаньте з холодильника форму для запікання і вилийте в неї макову масу.
Зверху в формі для запікання розподіліть залишки масляної крихти. Потім розігрійте духовку до ста вісімдесяти градусів і поставте в неї пиріг. Випікайте його близько години, потім остудіть і подавайте до столу.