Торт «жасмин»
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний, витончений і дуже повітряний торт "жасмин" в домашніх умовах вміє підкорити з першого шматочка, так що готуйте відразу кілька партій, моя вам порада! Тим більше, що це дуже просто зробити!
Такий ось простий рецепт торта "жасмин" з дуже ніжним смаком. При цьому суфле не нудотний, як в "пташиному молоці", завдяки додаванню чаю, торт "жасмин" в домашніх умовах виходить дуже вишуканим на смак і приємним на вигляд. Хай щастить!
- Вершки - 400 грам
- Молоко - 500 грам
- Чай зелений крупнолистовий - 2 чайних ложки
- Жовтки яєць - 5 штук
- Цукор - 230 грам(180 г - для крему-суфле, 50 г - для сиропу)
- Желатин - 20 грам
- Вода - 50 мілілітрів
- Лікер - 50 мілілітрів
- Бісквіт - 2 штуки(2 готових коржа)

1. Бісквіти просочуємо сиропом - цукор розбавляємо водою, підігріваємо, поки цукор не розчиниться. Остудити і змішаємо з лікером.

2. Желатин розводимо, як написано на упаковці. Молоко доводимо до кипіння, всипаємо чай і вимикаємо. Відціджуємо молоко і змішаємо його з розведеним желатином. Жовтки збиваємо з цукром. Додамо до молока. Вершки збиваємо і теж додамо в крем.

3. Форму змащуємо маслом, огортає папером для запікання. Викладаємо на дно бісквіт, потім крем-суфле, накриваємо іншим бісквітом.

4. Відправимо торт в холодильник, поки начинка не схопиться.

5. Можна прикрасити розтопленим шоколадом, різними фруктами або ягодами. Смачного!