Рецепт Торт «жасмин» фото

Торт «жасмин»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Вершки, Молоко
Страви без випічки
Для дітей, На святковий стіл
Випічка, Торти

Ніжний, витончений і дуже повітряний торт "жасмин" в домашніх умовах вміє підкорити з першого шматочка, так що готуйте відразу кілька партій, моя вам порада! Тим більше, що це дуже просто зробити!

Такий ось простий рецепт торта "жасмин" з дуже ніжним смаком. При цьому суфле не нудотний, як в "пташиному молоці", завдяки додаванню чаю, торт "жасмин" в домашніх умовах виходить дуже вишуканим на смак і приємним на вигляд. Хай щастить!

  • Вершки - 400 грам
  • Молоко - 500 грам
  • Чай зелений крупнолистовий - 2 чайних ложки
  • Жовтки яєць - 5 штук
  • Цукор - 230 грам(180 г - для крему-суфле, 50 г - для сиропу)
  • Желатин - 20 грам
  • Вода - 50 мілілітрів
  • Лікер - 50 мілілітрів
  • Бісквіт - 2 штуки(2 готових коржа)
торт
1. Бісквіти просочуємо сиропом - цукор розбавляємо водою, підігріваємо, поки цукор не розчиниться. Остудити і змішаємо з лікером.
торт
2. Желатин розводимо, як написано на упаковці. Молоко доводимо до кипіння, всипаємо чай і вимикаємо. Відціджуємо молоко і змішаємо його з розведеним желатином. Жовтки збиваємо з цукром. Додамо до молока. Вершки збиваємо і теж додамо в крем.
торт
3. Форму змащуємо маслом, огортає папером для запікання. Викладаємо на дно бісквіт, потім крем-суфле, накриваємо іншим бісквітом.
торт
4. Відправимо торт в холодильник, поки начинка не схопиться.
торт
5. Можна прикрасити розтопленим шоколадом, різними фруктами або ягодами. Смачного!

Схожі рецепти