Торт з мигдалем і солоної карамеллю
(покроковий рецепт з фото)
У цьому торті має бути все: тісто, крем, декор, просочення і топпинг. Тільки тоді випічка буде виглядати шикарно і святково. А якщо до цього додати несподівані поєднання, то буде шедевр!
Якщо ви любите з'єднання солодкого з солоним, горіхи і вершковий смак, то вам потрібно вивчити, як приготувати торт з мигдалем і солоної карамеллю. Дуже красивий і незвичайний за кольором. Я б назвала цю випічку новою школою: смілива, але мінімалістичний. Буде багато дій, тому дотримуйтесь чітко інструкції.
- Яйце - 6 штук
- Борошно пшеничне - 150 грам
- Цукор білий - 550 грам(150 г - в тісто, 100 г - в сироп, 200 г - в карамельний соус, 100 г - у волоських горіхах)
- Вершкове масло - 175 грам(70 г - в тісто, 90 г - в карамельний соус, 15 г - у волоських горіхах)
- Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
- Вода - 150 мілілітрів(120 мл - в сироп, 30 мл - у волоських горіхах)
- Ром або коньяк - 1 Ст. Ложка
- Вершки жирні - 360 мілілітрів(120 мл - в карамельний соус, 240 мл - для оформлення)
- Морська сіль - 1, 5 чайних ложки
- Цукор коричневий - 90 грам
- Вершковий сир - 360 грам
- Мигдальні пелюстки - 180 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Лимонний сік - 0, 5 чайних ложки
1. Спочатку приготуйте тісто. Змішайте яйця з цукром і ваніліном.
2. Збивайте суміш 10 хвилин до білого кольору, а потім підсипте борошно. Замішайте тісто.
3. Потім влийте тісто в круглу форму. Запікайте його 20 хвилин при 190 градусах в духовці.
4. У цей час зробіть сироп. Розплавте на водяній бані або в мікрохвильовій печі цукор у воді. Коли суміш охолоне, влийте ром. Перемішайте.
5. Тепер займіться соусом. В сотейнике нагрейте сахар, коли він почне плавитися, заважайте його. Варіть цукор, поки він не стане коричневого кольору. В кінці додайте масло.
6. Потім влийте вершки і всипте сіль. Швидко перемішайте і варіть 1 хвилину. Залиште карамель остуджувати.
7. Тим часом мигдаль розкладіть на деко. Надішліть його в духовку на 15 хвилин при 180 градусах. Пару раз за цей час горіхи перемішайте.
8. Тим часом в сотейнику на маленькому вогні з'єднайте цукор для горіхів, воду, лимонний сік і сіль. Доведіть суміш до кипіння.
9. Потім всипте в неї горіхи. Помішуючи, готуйте пару хвилин. Також додайте олію. Готуйте, поки воно не розтане.
10. Тепер зробіть крем. Сир збийте міксером зі склянкою карамельного соусу і коричневим цукром.
11. Зберіть торт. Бісквіт розрізати на 2 або 3 частини. Просочіть їх сиропом. Змащуйте бісквіт кремом, накладаючи один шар на інший.
12. Також змастіть торт зовні. Зверху викладіть мигдаль.
13. Зверху влийте карамельний соус. З боків прикрасьте торт кремом, що залишився, застосувавши кондитерський мішок. Дайте торту постояти в холодильнику перед подачею. А потім насолоджуйтеся!