Рецепт Торт з мигдалем і солоної карамеллю фото

Торт з мигдалем і солоної карамеллю
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти , Бісквітний торт
Кількість порцій: 12
Час приготування: 19 г. 0 хв.

У цьому торті має бути все: тісто, крем, декор, просочення і топпинг. Тільки тоді випічка буде виглядати шикарно і святково. А якщо до цього додати несподівані поєднання, то буде шедевр!

Опис приготування:

Якщо ви любите з'єднання солодкого з солоним, горіхи і вершковий смак, то вам потрібно вивчити, як приготувати торт з мигдалем і солоної карамеллю. Дуже красивий і незвичайний за кольором. Я б назвала цю випічку новою школою: смілива, але мінімалістичний. Буде багато дій, тому дотримуйтесь чітко інструкції.

  • Яйце - 6 штук
  • Борошно пшеничне - 150 грам
  • Цукор білий - 550 грам(150 г - в тісто, 100 г - в сироп, 200 г - в карамельний соус, 100 г - у волоських горіхах)
  • Вершкове масло - 175 грам(70 г - в тісто, 90 г - в карамельний соус, 15 г - у волоських горіхах)
  • Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
  • Вода - 150 мілілітрів(120 мл - в сироп, 30 мл - у волоських горіхах)
  • Ром або коньяк - 1 Ст. Ложка
  • Вершки жирні - 360 мілілітрів(120 мл - в карамельний соус, 240 мл - для оформлення)
  • Морська сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Цукор коричневий - 90 грам
  • Вершковий сир - 360 грам
  • Мигдальні пелюстки - 180 грам
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Лимонний сік - 0, 5 чайних ложки
торт з мигдалем і солоної карамеллю - фото крок 1
1. Спочатку приготуйте тісто. Змішайте яйця з цукром і ваніліном.
торт з мигдалем і солоної карамеллю - фото крок 2
2. Збивайте суміш 10 хвилин до білого кольору, а потім підсипте борошно. Замішайте тісто.
торт з мигдалем і солоної карамеллю - фото крок 3
3. Потім влийте тісто в круглу форму. Запікайте його 20 хвилин при 190 градусах в духовці.
торт з мигдалем і солоної карамеллю - фото крок 4
4. У цей час зробіть сироп. Розплавте на водяній бані або в мікрохвильовій печі цукор у воді. Коли суміш охолоне, влийте ром. Перемішайте.
торт з мигдалем і солоної карамеллю - фото крок 5
5. Тепер займіться соусом. В сотейнике нагрейте сахар, коли він почне плавитися, заважайте його. Варіть цукор, поки він не стане коричневого кольору. В кінці додайте масло.
торт з мигдалем і солоної карамеллю - фото крок 6
6. Потім влийте вершки і всипте сіль. Швидко перемішайте і варіть 1 хвилину. Залиште карамель остуджувати.
торт з мигдалем і солоної карамеллю - фото крок 7
7. Тим часом мигдаль розкладіть на деко. Надішліть його в духовку на 15 хвилин при 180 градусах. Пару раз за цей час горіхи перемішайте.
торт з мигдалем і солоної карамеллю - фото крок 8
8. Тим часом в сотейнику на маленькому вогні з'єднайте цукор для горіхів, воду, лимонний сік і сіль. Доведіть суміш до кипіння.
торт з мигдалем і солоної карамеллю - фото крок 9
9. Потім всипте в неї горіхи. Помішуючи, готуйте пару хвилин. Також додайте олію. Готуйте, поки воно не розтане.
торт з мигдалем і солоної карамеллю - фото крок 10
10. Тепер зробіть крем. Сир збийте міксером зі склянкою карамельного соусу і коричневим цукром.
торт з мигдалем і солоної карамеллю - фото крок 11
11. Зберіть торт. Бісквіт розрізати на 2 або 3 частини. Просочіть їх сиропом. Змащуйте бісквіт кремом, накладаючи один шар на інший.
торт з мигдалем і солоної карамеллю - фото крок 12
12. Також змастіть торт зовні. Зверху викладіть мигдаль.
торт з мигдалем і солоної карамеллю - фото крок 13
13. Зверху влийте карамельний соус. З боків прикрасьте торт кремом, що залишився, застосувавши кондитерський мішок. Дайте торту постояти в холодильнику перед подачею. А потім насолоджуйтеся!

Схожі рецепти