Брауніс солоної карамеллю
(покроковий рецепт з фото)
Любителі шоколаду просто не зможуть пройти мимо цього дивного десерту. Якщо ви любите оригінальні поєднання смаків, тоді варто спробувати Брауні з солоною карамеллю.
Це дуже простий, але дуже цікавий рецепт десерту. Його можна подавати до столу як у вигляді торта, так і вирізавши виїмками невеликі тістечка. Спробуйте повторити цей варіант, як приготувати "брауні" з солоною карамеллю і ви точно не пошкодуєте.
- Цукор - 300 грам(100 грам в карамель, 200 - в тісто)
- Вершкове масло - 150 грам(115 грам в тісто, інше - в карамель)
- Вершки - 3 чайних ложки
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Шоколад - 90 грам
- Яйце - 2 штуки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Борошно - 85 грам
1. Почати потрібно з того, що підготувати пергамент, який викласти на тарілку або піднос і змастити олією. У невеликій сотейник всипати цукор і відправити на вогонь.
2. Коли цукор повністю розчиниться він змінить колір. Якщо цього ще не сталося, значить потрібно помішувати і тримати на вогні далі.
3. Потім зняти сотейник з вогню і додати вершкове масло. Всипати сіль, влити вершки і почати активно перемішувати.
4. Коли масло повністю розчинилося відправити сотейник на вогонь і довести до кипіння (перший великих бульбашок). При бажанні можна в рецепт приготування "брауні" з солоною карамеллю використовувати і інші варіанти домашньої карамелі - з ваніллю, наприклад, або медом.
5. Киплячу карамель вилити на підготовлений лист пергаменту.
6. Коли вона трохи охолоне, відправити в холодильник хвилин на 30-40.
7. Для приготування основи "брауні" потрібно в окремому сотейнику або на водяній бані розтопити шоколад і вершкове масло.
8. Окремо збити яйця з цукром і додати в шоколад. Ретельно перемішати. Всипати просіяне борошно, влити ванільний екстракт і як слід все перемішати.
9. Дістати з холодильника карамель.
10. Нарізати невеликими квадратиками.
11. Більшу частину відправити в тісто і перемішати.
12. Підготувати форму, застеливши її пергаментом. Вилити тісто і зверху викласти залишилися шматочки. Випікати "брауні" з солоною карамеллю в домашніх умовах близько півгодини.
13. Після остудити трохи і нарізати квадратиками або надати будь-яку іншу форму за бажанням.