Крамбл зі збитими вершками і солоної карамеллю
(покроковий рецепт з фото)
Класичний крамбл - це щось на зразок пирога, але сьогодні я пропоную вам приготувати десерт на основі цих смачних солодких крихт. Такий десерт готується дуже просто, а до чого ж смачно виходить!
Дивно простий і смачний рецепт приготування відмінного десерту. Крамбл зі збитими вершками, солоної карамеллю і соковитими фруктами - а чи не про це десерті ви мріяли? :) Готується він дуже просто, повірте.
- Вершкове масло - 100 грам(70 г - для крамбль, 30 г - для карамелі)
- Цукор - 200 грам(100 г - для крамбль, 100 г - для карамелі)
- Борошно пшеничне - 70 грам
- Вівсяні пластівці - 50 грам
- Горіхи - 50 грам
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Вершки 30% - 450 мілілітрів(100 г - для карамелі)
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Мандарини - 4-5 штук
- Вода - 2 Ст. Ложки
1. Змішуємо борошно, цукор, вівсяні пластівці, подрібнені горіхи і корицю.
2. Додамо 70 грам холодного вершкового масла і перетираємо все в крихту.
3. Розподіляємо рівним шаром отриману крихту на деку, застеленому пергаментом.
4. І випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 15-20 до красивого, трохи рум'яного кольору.
5. Готуємо карамель. У каструльці з товстим дном розігріваємо цукор з водою. Чи не розмішуємо, поки цукор не почне набувати карамельний колір.
6. Додаємо м'яке вершкове масло і сіль. Віночком ретельно розмішуємо.
7. Вливаємо підігріті вершки і знову ретельно розмішуємо до отримання однорідної маси.
8. Готову карамель охолоджуємо, накривши харчовою плівкою.
9. Вершки збиваємо з цукровою пудрою до пишної стійкої піни.
10. Очистимо мандарини (або будь-які інші фрукти) від шкірки і перетинок і наріжемо м'якоть шматочками.
11. І збираємо наш десерт. Першим шаром у нас будуть вершки, потім карамель, крамбл, мандарини і так далі. От і все:)