Тарт з шоколадним ганаш і солоної карамеллю
(покроковий рецепт з фото)
Любіть незвичайні десерти? Тоді тарт з шоколадним ганаш і солоної карамеллю буде для вас справжньою знахідкою. Ця страва обов'язково увійде в число ваших найулюбленіших солодощів!
Для деяких солона карамель здасться чимось дуже незвичайним, але насправді ж кулінари з Європи вже давно використовують її в своїх кращих десертах. Спробуйте і ви дізнатися, як приготувати тарт з шоколадним ганаш і солоної карамеллю. Це дуже смачно і неймовірно красиво!
- Борошно - 200 грам
- Борошно мигдальна - 16 грам
- Какао-порошок - 16 грам
- Вершкове масло - 130 грам
- Жовтки - 2 штуки
- Сіль - 2 грами
- Ванільний цукор - 22 грам
- Цукор - 200 грам (карамель)
- Вершки 33% - 220 грам (карамель)
- Вершкове масло - 40 грам (карамель)
- Сіль - 2 щіпки (карамель)
- Вершки 33% - 150 грам (ган)
- Чорний шоколад - 150 грам (ган)
- Молочний шоколад - 75 грам (ган)
1
Змішайте в мисці всі сухі інгредієнти. Вершкове масло нарубати кубиками і додайте в миску. Відокремте жовтки від білків, додайте їх до решти інгредієнтів. Руками перетворите все в крихту і скачайте в кульку. Оберніть його харчовою плівкою і покладіть в холодильник на півгодини.
2
Через годину дістаньте тісто і розкачайте його в максимально тонкий пласт. Візьміть форму для запікання, в якій ви будете готувати тарт, і "виселите" в неї тісто, обрізавши зайве по краях. Наколи дно по всьому периметру виделкою. Потім випікайте корж п'ятнадцять хвилин в духовці при температурі двісті градусів.
3
Тепер настала черга карамелі. Візьміть сотейник з товстим дном, всипте в нього цукровий пісок. Поставте на плиту і на повільному вогні розчиніть цукор. Коли він потемніє, влийте вершки і додайте вершкове масло і сіль. Уварюють карамель до консистенції сметани, потім вимкніть вогонь.
4
Для ганаша в окремому посуді розігрійте вершки так, щоб вони не почали кипіти, але і не були дуже гарячими. Влийте вершки в миску, покришите в неї темний і молочний шоколад. Розмішуйте масу, поки вона не стане гладкою і однорідної.
5
Тепер вам необхідно зібрати тарт. На корж викладіть шар карамелі, потім покрийте його шоколадним ганаш. Поставте тарт в холодильник на кілька годин, щоб він застиг.