Торт з кокосом
(покроковий рецепт з фото)
Простенький, але дуже смачний тортик хочу запропонувати вам на пробу. Любителям випічки з кокосовою стружкою особливо рекомендую. Повітряні коржі, ніжний крем і кокосова нотка. Це приголомшливо!
Хочу показати вам, як приготувати торт з кокосом і ягідним джемом.
Це може бути полуниця, малина, смородина, або будь-який інший джем, який вам до душі. Тортик нескладний і при цьому виглядає досить святково. Кількість стружки ви можете варіювати за смаком. Такий десерт стане прикрасою вашого столу, сподобається і дорослим, і діткам.
- Вершкове масло - 375 грам(175 г - в тісто, 200 г - в вершках)
- Цукор - 175 грам
- Борошно - 175 грам
- Розпушувач - 1.5 чайних ложки
- Яйце - 3 штуки
- Кокосова стружка - 100 грам (навпіл в тісто і начинку)
- Цукрова пудра - 400 грам
- Джем - 5 чайних ложок
1. Насамперед потрібно зайнятися коржами. Духовку дозволите, щоб вона розігрілася до 180 градусів. У глибокій мисці збийте яйця з цукром і вершковим маслом.
2. Додайте просіяне з розпушувачем борошно і 50 грам кокосової стружки. Ретельно все перемішайте.
3. Викладіть тісто в дві жароміцні форми, змащені маслом і відправте в духовку.
4. Для приготування крему збийте розм'якшене вершкове масло з цукровою пудрою.
5. Також в крем можна додати трохи кокосової стружки.
6. Готові коржі остудіть як слід. Якщо зверху утворилася "шапочка", її краще зрізати. Коржі повинні бути плоскими і однаковими по діаметру.
7. Половину крему розподіліть на один корж. На другий - ягідний джем. Можна присипати дрібкою кокоса. Акуратно зберіть торт так, щоб крем і джем виявилися всередині. Верхній корж змастіть кремом і присипте кокосовою стружкою. Залиште на пару годин перед подачею, щоб тортик просочився.