Рецепт Торт з білковим кремом фото

Торт з білковим кремом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Бісквітне тісто
На святковий стіл
Випічка , Торти , Бісквітний торт
Кількість порцій: 10
Час приготування: 10 г. 0 хв.

Цей десерт складається з м'яких і ніжних коржів, вони поєднуються з легким, майже невагомим кремом на основі курячих білків. Отже, приступаємо до рецептом, як приготувати торт з білковим кремом.

Опис приготування:

Бісквіт можна змішати з какао, тоді буде контраст за кольором, вийде красиво. Особливу нотку цього тортика надають ягоди малини, вони привносять якусь кислинку, а також красиво виглядають в оформленні. Торт подають після того, як він добре просочиться. Він добре підходить для святкувань або для тихих посиденьок.

  • Борошно - 200 грам
  • Яйця - 8 штук
  • Цукор - 460 грам(200 грам для бісквіта, 200 грам для крему, 60 грам для сиропу)
  • Курячі білки - 3 штуки
  • Вода - 260 мілілітрів(200 мілілітрів для крему, 60 мілілітрів для сиропу)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Малина - 300 грам
1
Для бісквіта: Мартенс відділи Желтков, останні перекладіть в миску, додайте 150 грам цукру, збивайте до розчинення крупинок і збільшення маси в кілька разів.
2
В окремій ємності збийте білки до утворення міцних верхів, в самому кінці додайте 50 грам цукру.
3
Змішайте білки з жовтками, а потім додайте борошно, акуратно перемішайте все.
4
Вилийте тісто у форму для випічки і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 35-45 хвилин, потім перекладіть з форми і гарненько охолодіть (близько 5-7 годин).
5
Для крему: в сотейник насипте цукор і налийте воду, відправте його на вогонь і доведіть до кипіння, потім варіть до утворення густої маси.
6
Білки попередньо відправте в холодильник, а потім збийте до міцних верхів з дрібкою солі.
7
Не зупиняйтеся і влийте тонкою цівкою цукровий сироп, весь час енергійно перемішайте віночком.
8
Для сиропу: цукор змішайте з водою в сотейнику, потім варіть суміш кілька хвилин після закипання, приберіть в сторону для охолодження. Додайте кілька ягід малини і роздушіть їх.
9
Остиглий бісквіт розрізати на 3 коржа. Кожен просочіть сиропом. Викладіть на блюдо перший корж, змастіть його кремом, потім покладіть другий і знову змастіть кремом, укладіть третій корж. Тонким шаром змастіть і його кремом, а також сторони торта.
10
За допомогою кондитерського мішка прикрасьте торт кремом, що залишився, а також ягодами малини. Наполягайте торт в холодильнику кілька годин і подавайте до столу. Смачного!

Схожі рецепти