Рецепт Торт «ягідна корзина» фото

Торт «ягідна корзина»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Ягоди, Молочні продукти
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка

Незважаючи на складність приготування цього торта, результат вразить навіть досвідчених кулінарів. Такий торт "ягідна корзина" виходить чудово ніжним і смачним! Дуже рекомендую приготувати його.

Особливо в літню пору такий торт "ягідна корзина" є популярним. Його бісквітна основа ідеально доповнюється заварним кремом і ягідним желе. Краще, якщо торт буде застигати ніч в холодильнику, тоді він відмінно просочиться і застигне.

  • Борошно - 150 грам
  • Яйця - 6 штук(2 з них в заварний крем)
  • Цукор - 300 грам (навпіл в тісто і крем)
  • Розпушувач - 10 грам
  • Молоко - 500 мілілітрів (в вершках)
  • Вершкове масло - 200 грам (в вершках)
  • Ягоди - За смаком
  • Желатин - За смаком(1 пакетик)
торт
1. Насамперед збиваємо білки в густу піну. Для цього відокремте їх від жовтків так, щоб білок був чистим. Найменше потрапляння жовтка не дасть піднятися піні.
торт
2. Окремо збиваємо жовтки з цукром.
торт
3. Акуратно вводимо збиті жовтки до білків. Перемішуємо все лопаткою.
торт
4. Поступово додаємо розпушувач і борошно.
торт
5. Цукрову пудру вводимо в самому кінці, замішуємо тісто.
торт
6. Виливаємо в форму для випічки і відправляємо в розігріту духовку запікатися.
торт
7. Готовому бісквіту потрібно дати трохи охолонути.
торт
8. Акуратно вирізаємо середину і готуємо крем.
торт
9. Заварний крем готується класичним способом: розтираємо жовтки з цукром і ставимо на вогонь. Варимо, постійно помішуючи.
торт
10. Вливаємо молоко і варимо ще близько 15 хвилин.
торт
11. Я в самому кінці варіння зазвичай додаю трохи крохмалю (пару пучок). Даємо крему трохи охолонути.
торт
12. Окремо збиваємо розм'якшене масло і змішуємо з кремом. Він повинен вийти досить пишним.
торт
13. Заливаємо кремом нашу форму (серединку, де прибрали м'якуш). Відправляємо в холодильник на одну годину.
торт
14. Оскільки ще не сезон ягід, а я готувала торт навесні, ягоди використовувала заморожені.
торт
15. Рівномірно розподіляємо ягоди по всій поверхні бісквіта і окремо заливаємо желатин гарячою водою. Чекаємо, поки він набубнявіє, і заливаємо всю поверхню пирога.
торт
16. Знову відправляємо в холодильник до повного застигання. Я зазвичай це роблю на ніч.
торт
17. Ось такий красень у нас вийшов! Нарізаємо торт порційно і подаємо його до столу.

Схожі рецепти