Торт «ягідна корзина»
(покроковий рецепт з фото)
Незважаючи на складність приготування цього торта, результат вразить навіть досвідчених кулінарів. Такий торт "ягідна корзина" виходить чудово ніжним і смачним! Дуже рекомендую приготувати його.
Особливо в літню пору такий торт "ягідна корзина" є популярним. Його бісквітна основа ідеально доповнюється заварним кремом і ягідним желе. Краще, якщо торт буде застигати ніч в холодильнику, тоді він відмінно просочиться і застигне.
- Борошно - 150 грам
- Яйця - 6 штук(2 з них в заварний крем)
- Цукор - 300 грам (навпіл в тісто і крем)
- Розпушувач - 10 грам
- Молоко - 500 мілілітрів (в вершках)
- Вершкове масло - 200 грам (в вершках)
- Ягоди - За смаком
- Желатин - За смаком(1 пакетик)
1. Насамперед збиваємо білки в густу піну. Для цього відокремте їх від жовтків так, щоб білок був чистим. Найменше потрапляння жовтка не дасть піднятися піні.
2. Окремо збиваємо жовтки з цукром.
3. Акуратно вводимо збиті жовтки до білків. Перемішуємо все лопаткою.
4. Поступово додаємо розпушувач і борошно.
5. Цукрову пудру вводимо в самому кінці, замішуємо тісто.
6. Виливаємо в форму для випічки і відправляємо в розігріту духовку запікатися.
7. Готовому бісквіту потрібно дати трохи охолонути.
8. Акуратно вирізаємо середину і готуємо крем.
9. Заварний крем готується класичним способом: розтираємо жовтки з цукром і ставимо на вогонь. Варимо, постійно помішуючи.
10. Вливаємо молоко і варимо ще близько 15 хвилин.
11. Я в самому кінці варіння зазвичай додаю трохи крохмалю (пару пучок). Даємо крему трохи охолонути.
12. Окремо збиваємо розм'якшене масло і змішуємо з кремом. Він повинен вийти досить пишним.
13. Заливаємо кремом нашу форму (серединку, де прибрали м'якуш). Відправляємо в холодильник на одну годину.
14. Оскільки ще не сезон ягід, а я готувала торт навесні, ягоди використовувала заморожені.
15. Рівномірно розподіляємо ягоди по всій поверхні бісквіта і окремо заливаємо желатин гарячою водою. Чекаємо, поки він набубнявіє, і заливаємо всю поверхню пирога.
16. Знову відправляємо в холодильник до повного застигання. Я зазвичай це роблю на ніч.
17. Ось такий красень у нас вийшов! Нарізаємо торт порційно і подаємо його до столу.