Рецепт Торт «ягідна корзина» фото

Торт «ягідна корзина»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Молочні продукти
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 10 г. 0 хв.

Незважаючи на складність приготування цього торта, результат вразить навіть досвідчених кулінарів. Такий торт"Ягідна корзина" виходить чудово ніжним і смачним! Дуже рекомендую приготувати його.

Опис приготування:

Особливо в літню пору такий торт"Ягідна корзина" є популярним. Його бісквітна основа ідеально доповнюється заварним кремом і ягідним желе. Краще, якщо торт буде застигати ніч в холодильнику, тоді він відмінно просочиться і застигне.

  • Борошно - 150 грам
  • Яйця - 6 штук(2 з них в заварний крем)
  • Цукор - 300 грам (навпіл в тісто і крем)
  • Розпушувач - 10 грам
  • Молоко - 500 мілілітрів (в вершках)
  • Вершкове масло - 200 грам (в вершках)
  • Ягоди - За смаком
  • Желатин - За смаком(1 пакетик)
торт
1. Насамперед збиваємо білки в густу піну. Для цього відокремте їх від жовтків так, щоб білок був чистим. Найменше потрапляння жовтка не дасть піднятися піні.
торт
2. Окремо збиваємо жовтки з цукром.
торт
3. Акуратно вводимо збиті жовтки до білків. Перемішуємо все лопаткою.
торт
4. Поступово додаємо розпушувач і борошно.
торт
5. Цукрову пудру вводимо в самому кінці, замішуємо тісто.
торт
6. Виливаємо в форму для випічки і відправляємо в розігріту духовку запікатися.
торт
7. Готовому бісквіту потрібно дати трохи охолонути.
торт
8. Акуратно вирізаємо середину і готуємо крем.
торт
9. Заварний крем готується класичним способом: розтираємо жовтки з цукром і ставимо на вогонь. Варимо, постійно помішуючи.
торт
10. Вливаємо молоко і варимо ще близько 15 хвилин.
торт
11. Я в самому кінці варіння зазвичай додаю трохи крохмалю (пару пучок). Даємо крему трохи охолонути.
торт
12. Окремо збиваємо розм'якшене масло і змішуємо з кремом. Він повинен вийти досить пишним.
торт
13. Заливаємо кремом нашу форму (серединку, де прибрали м'якуш). Відправляємо в холодильник на одну годину.
торт
14. Оскільки ще не сезон ягід, а я готувала торт навесні, ягоди використовувала заморожені.
торт
15. Рівномірно розподіляємо ягоди по всій поверхні бісквіта і окремо заливаємо желатин гарячою водою. Чекаємо, поки він набубнявіє, і заливаємо всю поверхню пирога.
торт
16. Знову відправляємо в холодильник до повного застигання. Я зазвичай це роблю на ніч.
торт
17. Ось такий красень у нас вийшов! Нарізаємо торт порційно і подаємо його до столу.

Схожі рецепти