Рецепт Торт «столичний» в хлібопічці фото

Торт «столичний» в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)

Швейцарська кухня
Тісто , Молочні продукти
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Кекси
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Якщо ви володієте таким чудом техніки, як хлібопічка, знайте, що можна в ній приготувати не тільки хліб! Хочу поділитися з вами рецептом приготування кексу столичного в хлібопічці, дивіться!

Опис приготування:

Багато хто пробував і знають столичний кекс. Зазвичай його готують з родзинками, можна додати горішки. Але у нас в родині родзинки не особливо шанують, тому замість нього я додаю шоколадну крихту. Виходить просто чудово! Щоб приготувати столичний кекс в хлібопічці, знадобиться будь-яка хлібопічка з функцією випічки кексу (або пирога). Машинка зробить за вас все: і тісто замісить, і викине його.

  • Вершкове масло - 100 грам
  • Яйця - 100 грам
  • Борошно - 180 грам
  • Розпушувач - 7, 5 грами
  • Шоколадна крихта - 50 грам
  • Цукор або цукрова пудра - 100 грам
  • Молоко - 50-70 мілілітрів
кекс
Підготуйте для початку все інгредієнти, які нам знадобляться. Масло вершкове заздалегідь розм'якшити і поріжте кубиками.
кекс
Чашу хлібопічки підготуйте, встановіть ніж.
кекс
У чашу викладіть масло розм'якшене, молоко і злегка збиті яйця (в такій же послідовності).
Борошно просійте і змішайте з розпушувачем і цукром.
кекс
Додайте в чашу борошно з розпушувачем і цукром.
кекс
Всипте какао. Виставте режим"Кекс" (в різних хлебопечках може назва режиму відрізнятися, англійською у мене стоїть Cake). Машинка замісить тісто і перемішає інгредієнти.
кекс
Ось така суміш у мене спочатку, перед режимом. В цілому заміс займає 12-15 хвилин по режиму. Ви почуєте звук закінчення замісу.
кекс
Після звукового сигналу, Не виключаю програму, відкрийте кришку і силіконової лопаткою перемішайте масу, прибравши зі стінок залишки борошна.
кекс
Додайте шоколадні крісп, закрийте кришку і дайте програмі закінчити випічку. Кекс випікається годину приблизно.
кекс
Після закінчення програми перевірте готовність зубочисткою. Якщо кекс сируватий, ви можете включити програму повторно, хвилин 10-15 (вже без замісу, просто випічку).
кекс
Готовий кекс акуратно дістаньте з чаші хлібопічки.
кекс
Дайте кексу охолонути на решітці. Найкраще його різати остиглим.
кекс
Приємного чаювання!

Схожі рецепти