Торт «столичний» в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви володієте таким чудом техніки, як хлібопічка, знайте, що можна в ній приготувати не тільки хліб! Хочу поділитися з вами рецептом приготування кексу столичного в хлібопічці, дивіться!
Багато хто пробував і знають столичний кекс. Зазвичай його готують з родзинками, можна додати горішки. Але у нас в родині родзинки не особливо шанують, тому замість нього я додаю шоколадну крихту. Виходить просто чудово! Щоб приготувати столичний кекс в хлібопічці, знадобиться будь-яка хлібопічка з функцією випічки кексу (або пирога). Машинка зробить за вас все: і тісто замісить, і викине його.
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйця - 100 грам
- Борошно - 180 грам
- Розпушувач - 7, 5 грами
- Шоколадна крихта - 50 грам
- Цукор або цукрова пудра - 100 грам
- Молоко - 50-70 мілілітрів
Підготуйте для початку все інгредієнти, які нам знадобляться. Масло вершкове заздалегідь розм'якшити і поріжте кубиками.
Чашу хлібопічки підготуйте, встановіть ніж.
У чашу викладіть масло розм'якшене, молоко і злегка збиті яйця (в такій же послідовності).
Борошно просійте і змішайте з розпушувачем і цукром.
Борошно просійте і змішайте з розпушувачем і цукром.
Додайте в чашу борошно з розпушувачем і цукром.
Всипте какао. Виставте режим "кекс" (в різних хлебопечках може назва режиму відрізнятися, англійською у мене стоїть Cake). Машинка замісить тісто і перемішає інгредієнти.
Ось така суміш у мене спочатку, перед режимом. В цілому заміс займає 12-15 хвилин по режиму. Ви почуєте звук закінчення замісу.
Після звукового сигналу, Не виключаю програму, відкрийте кришку і силіконової лопаткою перемішайте масу, прибравши зі стінок залишки борошна.
Додайте шоколадні крісп, закрийте кришку і дайте програмі закінчити випічку. Кекс випікається годину приблизно.
Після закінчення програми перевірте готовність зубочисткою. Якщо кекс сируватий, ви можете включити програму повторно, хвилин 10-15 (вже без замісу, просто випічку).
Готовий кекс акуратно дістаньте з чаші хлібопічки.
Дайте кексу охолонути на решітці. Найкраще його різати остиглим.
Приємного чаювання!