Рецепт Торт «столичний» з родзинками по ГОСТу фото

Торт «столичний» з родзинками по ГОСТу
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Фрукти , Яйця , Сухофрукти , Вершкове масло , Ізюм
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей , На сніданок , Десерт , Полудень
Випічка , Солодке , Кекси
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 10 хв.

Раніше такий кекс можна було знайти в будь-якому магазині, хлібному кіоску, а ось сьогодні такі вже не продаються, але це зовсім не біда. Розповім, як приготувати кекс «Столичний» з родзинками по ГОСТу.

Опис приготування:

Усередині кекс дуже м'який та ніжний, а от зовні він з приємною рум'яною скоринкою. Такий кекс подають до чаю. Готується випічка дуже просто, тим більше що на заміс тесту ви не витратите багато часу. Якщо не любите родзинки, його можна не використовувати або замінити на інші сухофрукти, наприклад, Коран, чорнослив.

  • Борошно - 250 грам
  • Вершкове масло - 170 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Цукровий пісок - 170 грам
  • Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - За смаком
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Ізюм - 150 грам
  • Цукрова пудра - За смаком
1
У миску викладіть м'яке вершкове масло, додайте цукровий пісок і ванільний цукор, збийте міксером близько 5 хвилин.
2
По одному вбийте курячі яйця, перемішуючи після кожного, додайте дрібку солі.
3
Промийте ізюм в гарячій воді і додайте в тісто, перемішайте.
4
Борошно з'єднайте з розпушувачем і порційно додавайте до масляної суміші, перемішайте.
5
Перекладіть тісто в форму для випічки, попередньо змащену вершковим маслом. По центру зробіть глибокий надріз.
6
Випікайте в розігрітій до 170 градусів духовці близько 90 хвилин. Потім дістаньте кекс з духовки і остудіть, перекладіть його на тарілку.
7
Прикрасьте готовий кекс цукровою пудрою, наріжте шматочками і подавайте до столу.

Схожі рецепти