Кекс з родзинками по ГОСТу
(покроковий рецепт з фото)
Кекси можна пекти просто як частування до чаю, а можна сміливо подавати їх до святкового столу. Ця випічка неймовірно популярна в різних країнах і куточках світу. В кекс по ГОСТу обов'язково входить родзинки.
Найсмачніший кекс виходить, якщо його готувати за рецептом, який був винайдений ще в Радянському Союзі. Така випічка завжди виходить смачною, адже співвідношення інгредієнтів в ній вивірено до грама. Щоб дізнатися, як приготувати кекс з родзинками по ГОСТу, прочитайте цей рецепт.
- Цукор - 170 грам
- Вершкове масло - 170 грам
- Ізюм - 170 грам
- Борошно - 250 грам
- Яйця - 3 штуки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
У чисту суху миску викладіть вершкове масло, дайте йому постояти при кімнатній температурі, щоб воно стало м'яким. Всипте до маслу звичайний і ванільний цукор, а також сіль. Збийте міксером.
Не перестаючи збивати масляну масу міксером на великій швидкості, додавайте в неї по одному сирому курячому яйцю. Збивайте до повної однорідності.
Борошно двічі просійте через сито, щоб та гарненько наситилася киснем. Потім змішайте її з розпушувачем, частинами введіть сухі інгредієнти в яєчно-масляну суміш.
Ізюм залийте окропом, дайте йому трохи постояти. Якщо є можливість, можна замочити родзинки в холодній воді з вечора. Злийте з родзинок зайву рідину, обсушити його серветками.
Набряклі родзинки додайте в тісто, гарненько все перемішайте до отримання однорідної маси.
Візьміть форму для запікання кексів, змастіть її рослинним маслом. Викладіть у форму тісто, розрівнявши його лопаткою. Потім зробіть уздовж кексу борозну. Запікайте в духовці при температурі сто сімдесят хвилин одну годину і двадцять хвилин.