Рецепт Кекс з родзинками по ГОСТу фото

Кекс з родзинками по ГОСТу
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Сухофрукти , Ізюм
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок
Випічка , Кекси
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Кекси можна пекти просто як частування до чаю, а можна сміливо подавати їх до святкового столу. Ця випічка неймовірно популярна в різних країнах і куточках світу. В кекс по ГОСТу обов'язково входить родзинки.

Опис приготування:

Найсмачніший кекс виходить, якщо його готувати за рецептом, який був винайдений ще в Радянському Союзі. Така випічка завжди виходить смачною, адже співвідношення інгредієнтів в ній вивірено до грама. Щоб дізнатися, як приготувати кекс з родзинками по ГОСТу, прочитайте цей рецепт.

  • Цукор - 170 грам
  • Вершкове масло - 170 грам
  • Ізюм - 170 грам
  • Борошно - 250 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Розпушувач - 1/2 чайних ложки
  • Сіль - 1 щіпка
кекс з родзинками по ГОСТу - фото крок 1
У чисту суху миску викладіть вершкове масло, дайте йому постояти при кімнатній температурі, щоб воно стало м'яким. Всипте до маслу звичайний і ванільний цукор, а також сіль. Збийте міксером.
кекс з родзинками по ГОСТу - фото крок 2
Не перестаючи збивати масляну масу міксером на великій швидкості, додавайте в неї по одному сирому курячому яйцю. Збивайте до повної однорідності.
кекс з родзинками по ГОСТу - фото крок 3
Борошно двічі просійте через сито, щоб та гарненько наситилася киснем. Потім змішайте її з розпушувачем, частинами введіть сухі інгредієнти в яєчно-масляну суміш.
кекс з родзинками по ГОСТу - фото крок 4
Ізюм залийте окропом, дайте йому трохи постояти. Якщо є можливість, можна замочити родзинки в холодній воді з вечора. Злийте з родзинок зайву рідину, обсушити його серветками.
кекс з родзинками по ГОСТу - фото крок 5
Набряклі родзинки додайте в тісто, гарненько все перемішайте до отримання однорідної маси.
кекс з родзинками по ГОСТу - фото крок 6
Візьміть форму для запікання кексів, змастіть її рослинним маслом. Викладіть у форму тісто, розрівнявши його лопаткою. Потім зробіть уздовж кексу борозну. Запікайте в духовці при температурі сто сімдесят хвилин одну годину і двадцять хвилин.

Схожі рецепти