Рецепт Кекс столичний фото

Кекс столичний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл
Випічка , Кекси
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Незабутній смак і аромат цього кексу не тільки прикрасить ваш стіл, порадує рідних і близьких, але і подарує приємне відчуття спогадів про дитинство!

Кількість порцій: 3-4
  • Борошно - 260 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Розпушувач для тіста - 10 грам
  • Ванільний цукор - 10 грам
  • Ізюм - 150 грам (краще темного сорту)
  • Цукрова пудра - 20 грам
кекс столичний - фото крок 1
Дайте маслу постояти в теплому місці для розм'якшення, потім помістіть його в миску і збивайте до повітряної маси.
кекс столичний - фото крок 2
Додайте весь цукор до маслу і збивайте масу до повного розчинення цукру.
кекс столичний - фото крок 3
Окремо додавайте кожне яйце і ретельно збивайте масу.
кекс столичний - фото крок 4
Перед додаванням борошна в миску її краще просеем. Потім додайте розпушувач тесту, ванільний цукор і гарненько збийте. Повинна вийде густа маса.
кекс столичний - фото крок 5
Попередньо обмитий родзинки замочити в окропі на пару хвилин, висушити і, обваляти в борошні, додати до одержаної маси. Добре перемішати.
кекс столичний - фото крок 6
Перекладіть тісто в прямокутну форму для запікання, промазану маслом і присипану борошном. Змоченим ножем провести лінію посередині маси для утворення рівної тріщини під час запікання кексу.
кекс столичний - фото крок 7
Розігрійте духовку до 160 градусів і поставте туди форму з масою. Час випікання кексу 80-90 хвилин. Готовий кекс остудити і присипати сахорной пудрою.

Схожі рецепти