Кекс столичний
(покроковий рецепт з фото)
Незабутній смак і аромат цього кексу не тільки прикрасить ваш стіл, порадує рідних і близьких, але і подарує приємне відчуття спогадів про дитинство!
Кількість порцій: 3-4
- Борошно - 260 грам
- Яйця - 3 штуки
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 200 грам
- Розпушувач для тіста - 10 грам
- Ванільний цукор - 10 грам
- Ізюм - 150 грам (краще темного сорту)
- Цукрова пудра - 20 грам
Дайте маслу постояти в теплому місці для розм'якшення, потім помістіть його в миску і збивайте до повітряної маси.
Додайте весь цукор до маслу і збивайте масу до повного розчинення цукру.
Окремо додавайте кожне яйце і ретельно збивайте масу.
Перед додаванням борошна в миску її краще просеем. Потім додайте розпушувач тесту, ванільний цукор і гарненько збийте. Повинна вийде густа маса.
Попередньо обмитий родзинки замочити в окропі на пару хвилин, висушити і, обваляти в борошні, додати до одержаної маси. Добре перемішати.
Перекладіть тісто в прямокутну форму для запікання, промазану маслом і присипану борошном. Змоченим ножем провести лінію посередині маси для утворення рівної тріщини під час запікання кексу.
Розігрійте духовку до 160 градусів і поставте туди форму з масою. Час випікання кексу 80-90 хвилин. Готовий кекс остудити і присипати сахорной пудрою.