Торт «Стьопка-растепка»
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як приготувати торт "степка-растепка" - дуже смачний листковий торт з 12 коржів, масляного крему і злегка кислого ягідного джему. Такий торт стане прикрасою святкового столу!
Цей торт не назвеш особливим, але він виходить неймовірно смачним завдяки кільком секретам. По перше, необхідно спекти дуже тонкі коржі, щоб після просочення вони дійсно танули в роті. По-друге, змастити коржі потрібно не тільки масляним кремом, але і смородиновим варенням. А по-третє, торт потрібно відправити в холодильник мінімум на 7 годин, щоб він добре просочився, для цього найкраще встановити на нього прес. Прикрасити торт можна крихтою з коржів або шоколадом.
- Борошно - 380 грам(+ для підсипки)
- Маргарин - 250 грам
- Крем - 200 грам
- Згущене молоко - 500 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Смородинове варення - 200 грам
- Яйце - 1 штука
1. Борошно змішайте з холодним нарізаним маргарином і перетріть руками до стану крихти. У центрі зробіть поглиблення і додайте туди яйце зі сметаною.
2. Замісити м'яке тісто, загорніть його в плівку і відправте в холодильник на 1 час. Приготуйте крем: м'яке вершкове масло збийте міксером протягом 2 хвилин, після чого невеликими порціями додайте згущене молоко.
3. Добре збийте крем і відправте його в холодильник. Тісто розділи 12 частин, скачайте в кульки і розкачайте в тонкий пласт (найкраще робити це на присипаної пергаментному папері).
4. Виріжте з тіста круг діаметром 20-22 см, обрізки залиште на папері. Наколи тісто виделкою і відправте в розігріту до 180-190 градусів духовку на 8-10 хвилин. Таким чином спечіть все коржі.
5. Зберіть торт: кожен корж змастіть спочатку смородиновим варенням, а потім кремом (2-3 столові ложки). Зберіть коржі разом. Верхній корж не змащувати, але залиште трохи крему.
6. Торт накрийте тарілкою і встановіть на неї вантаж, щоб коржі злегка просіли. Надішліть торт в холодильник на 10-12 годин. Змастіть верхній корж кремом, прикрасьте торт крихтою з коржів. Смачного!