Торт «Стьопка-растепка»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 19 г. 0 хв.
Розповім, як приготувати торт"Степка-растепка" - дуже смачний листковий торт з 12 коржів, масляного крему і злегка кислого ягідного джему. Такий торт стане прикрасою святкового столу!
Опис приготування:
Цей торт не назвеш особливим, але він виходить неймовірно смачним завдяки кільком секретам. По перше, необхідно спекти дуже тонкі коржі, щоб після просочення вони дійсно танули в роті. По-друге, змастити коржі потрібно не тільки масляним кремом, але і смородиновим варенням. А по-третє, торт потрібно відправити в холодильник мінімум на 7 годин, щоб він добре просочився, для цього найкраще встановити на нього прес. Прикрасити торт можна крихтою з коржів або шоколадом.
- Борошно - 380 грам(+ для підсипки)
- Маргарин - 250 грам
- Крем - 200 грам
- Згущене молоко - 500 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Смородинове варення - 200 грам
- Яйце - 1 штука
1. Борошно змішайте з холодним нарізаним маргарином і перетріть руками до стану крихти. У центрі зробіть поглиблення і додайте туди яйце зі сметаною.
2. Замісити м'яке тісто, загорніть його в плівку і відправте в холодильник на 1 час. Приготуйте крем: м'яке вершкове масло збийте міксером протягом 2 хвилин, після чого невеликими порціями додайте згущене молоко.
3. Добре збийте крем і відправте його в холодильник. Тісто розділи 12 частин, скачайте в кульки і розкачайте в тонкий пласт (найкраще робити це на присипаної пергаментному папері).
4. Виріжте з тіста круг діаметром 20-22 см, обрізки залиште на папері. Наколи тісто виделкою і відправте в розігріту до 180-190 градусів духовку на 8-10 хвилин. Таким чином спечіть все коржі.
5. Зберіть торт: кожен корж змастіть спочатку смородиновим варенням, а потім кремом (2-3 столові ложки). Зберіть коржі разом. Верхній корж не змащувати, але залиште трохи крему.
6. Торт накрийте тарілкою і встановіть на неї вантаж, щоб коржі злегка просіли. Надішліть торт в холодильник на 10-12 годин. Змастіть верхній корж кремом, прикрасьте торт крихтою з коржів. Смачного!