Класичний торт «Стьопка rastrepka»
(покроковий рецепт з фото)
Цей торт вважається прабатьком популярного торта «Наполеон». Тільки готується від простіше і швидше свого популярного родича. Ділюся рецептом!
Для торта печуть дуже тонкі хрусткі коржі, які змащують найніжнішим кремом. Торт настоюється кілька годин в холодильнику, після чого коржі стають м'які, а сам торт дуже ніжний. Його можна прикрасити залишками коржів, мигдальними пластівцями, свіжими ягодами.
- Борошно - 3 3/4 склянки(3 ст. - в тісто, ¾ ст. - в вершках)
- Маргарин - 300 грам
- Вода - 3/4 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Лимонна кислота - 1/4 чайних ложки
- Цукор - 1, 5 склянки
- Яйця - 4 штуки
- Молоко - 750 мілілітрів
- Вершкове масло - 200 грам
- Ваніль - За смаком
1. У миску налийте холодну воду, додайте сіль, оцет і лимонну кислоту, перемішайте.
2. У чашу комбайна просійте борошно, додайте маргарин і перетріть в крихту, потім влийте воду. Замісити тісто і розділіть його на 8 частин, відправте в холодильник на 30-45 хвилин.
3. Через необхідний час дістаньте тісто і розкачайте кожну частину дуже тонко, можна вирізати за формою. Випікайте коржі в розігрітій до 170 градусів духовці до золотистого кольору (5-7 хвилин).
4. У миску викладіть жовтки, додайте половину цукрового піску, 375 мілілітрів холодного молока, ваніль, борошно і збивайте до отримання однорідної маси без грудочок.
5. Час, що залишився молоко підігрійте, а потім тонкою цівкою вливайте в яєчну суміш, постійно помішуючи.
6. Надішліть миску на водяну баню, варіть до утворення густої маси.
7. В іншій мисці збийте білки з цукром, що залишився до м'яких піків, надішліть їх на водяну баню і збивайте до утворення міцних піків.
8. Зніміть жовтки з водяної бані і введіть до них вершкове масло.
9. Збийте суміш міксером до однорідної маси.
10. Акуратно введіть білки в крем і перемішайте, він вийде нежирний і смачний.
11. Корж змастіть кремом і виконайте ті ж дії з рештою коржами.
12. Притисніть коржі невеликими вантажем, обламайте нерівні краї. Залиште торт на 3 години при кімнатній температурі.
13. Готовий торт прикрасьте кремом і крихтою від коржів, поставте в холодильник на кілька годин, а потім подавайте. Приємного чаювання!