Пиріг «Стьопка-rastrepka»
(покроковий рецепт з фото)
Прості пироги - це відмінне рішення для щоденного харчування. Їх можна готувати на полуденок, а потім доїдати на сніданок. Цей рецепт виявився саме таким: легкий і дуже смачний на кожен день!
До складу даного пирога відмінно вписався банан. Можна його і не додавати, а можна замінити на полуницею або варенням, наприклад. Вивчіть, як приготувати "стьопку-розплітання" . Сметанне тісто виходить м'яким і тане в роті. Рецепт доступний навіть починаючому кулінарові, спробуйте самі!
- Вершкове масло - 250 грам
- Борошно пшеничне - 3 склянки
- Цукор - 450 грам(200 г - в тісто, 250 г - в начинку)
- Крем - 8 Ст. Ложок(4 ст. Ложки - в тісто, 4 ст. Ложки - в начинку)
- Сода - 1 Чайна ложка
- Банан - 1-1, 5 штуки
- Сир - 700 грам
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
Масло розм'якшити. Соду просійте з борошном.
Замісити тісто руками з борошна, соди, масла і цукру.
З тіста сформуйте 2-4 кульки.
Тісто приберіть в морозилку на 20 хвилин. А в цей час банан наріжте кружальцями.
Зробіть начинку: перемішайте разом цукор звичайний і ванільний, сир і сметану.
2/3 замороженого тесту натріть накрупной тертці в жароміцний посуд.
Потім викладіть по колу банан, а зверху залийте його сирною начинкою.
Потім натріть тісто.
Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин. Подавайте випічку остигнула. Прикрасьте її за бажанням. Приємного чаювання!