Класичний торт «Поль Робсон»
(покроковий рецепт з фото)
Порадуйте своїх близьких ніжним і повітряним тортом зі сметанним кремом і горіхами. Робиться просто, а виходить чудово. Пригощайтеся!
Свою назву цей торт отримав на честь американського темношкірого співака, який володів просто феноменальним баритоном. Шоколадні коржі і крихта уособлювала собою його колір шкіри, а сметанний крем його шикарну білосніжну усмішку. Щоб бісквіт вийде більш повітряним і ніжним, обов'язково просійте борошняну масу після змішування. Та й всі інші продукти повинні бути високої якості. Від цього безпосередньо залежить смак торта. Смачного!
- Борошно - 150 грам
- Кефір - 125 мілілітрів
- Цукор - 100 грам
- Вершкове масло - 40 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Какао порошок - 1 Ст. Ложка
- Сода харчова - 1/2 чайних ложки
- Крем 25% - 300 грам
- Цукрова пудра - 50 грам
- Горіхи волоські - 50 грам (подрібнені )
- Ванілін - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Змішайте борошно, какао і соду.
Збийте яйце з цукром до його розчинення.
Додайте розтоплене охолоджене масло і збийте трохи. Влийте кефір і перемішайте.
Всипте борошняну масу і перемішайте.
На дно і боки рознімної форми покладіть папір для випічки, перелийте тісто. Випікайте в гарячій духовці при 170 градусах протягом однієї години, до готовності. Вийміть з форми і повністю остудіть. Розріжте на чотири пласта. Верхній шар подрібніть в крихту.
Збийте сметану з цукровою пудрою і ваніліном. Всипте обсмажені горіхи, перемішайте.
Змастіть кремом все решта коржі, укладаючи їх один на одного, і боки.
Обсипте верх і боки крихтою. Приберіть торт в холодильник на 6 годин. А потім прикрасьте на свій смак.
Поріжте і подавайте. Смачного!