Рецепт Класичний торт «Пташине молоко» фото

Класичний торт «Пташине молоко»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Яйця , Бісквітне тісто
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти , Пташине молоко
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Думаю, цей торт не треба нікому представляти. Всі знають його неповторний смак. А ви пробували приготувати його в домашніх умовах? Спробуйте, цей торт не йде ні в яке порівняння з магазинним!

Опис приготування:

Торт досить простий у приготуванні. Смак дуже гармонійно поєднується з шоколадною глазур'ю. Років 30 тому він був дуже популярним і бажаним в кожній родині. Пригощайтеся і ви!

  • Вершкове масло - 200 грам(100 г - в тісто, 100 г - в суфле)
  • Яйце - 2 штуки
  • Борошно - 100 грам
  • Цукор - 250 грам(100 г - в тісто, 150 г - в суфле)
  • Желатин - 20 грам
  • Вода - 120 грам
  • Лимонна кислота - 1/4 чайних ложки
  • Шоколад - 150 грам
  • Вершки від 33% - 200 грам(100 г - в суфле, 100 г - в глазур)
  • Яєчні білки - 2 штуки
  • Сода - 1/4 чайних ложки
  • Згущене молоко - 100 грам
  • Ванілін - 1 Щепоток
класичний торт
Для приготування основи для торта збийте м'яке вершкове масло з цукром.
класичний торт
Додайте яйце і ванілін. Потім вмішати борошно з содою. Тісто викладіть у форму для випічки і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, з 20 хвилин.
класичний торт
Верх бісквіта зріжте, щоб була м'яка пориста поверхня. Викладіть його в кільце для торта.
класичний торт
Для приготування суфле замочіть желатин в холодній воді на 30 хвилин.
класичний торт
Потім нагрійте до гарячого стану вершки і розчиніть в них набряклий желатин.
класичний торт
Поставте варитися сироп з 60 г води і 150 г пісочний. Доведіть сироп до температури в 120 градусів.
класичний торт
Одночасно з сиропом збивайте білки в міцну піну. Потім вливайте сироп тонкою цівкою, не перестаючи збивати, і остиглі вершки з желатином.
класичний торт
Окремо збийте м'яке масло зі згущеним молоком.
класичний торт
Змішайте основну суміш з масляною. Викладіть все в форму на бісквіт, розрівняйте поверхню. Поставте в холодильник на кілька годин для застигання.
класичний торт
Застиглий торт вийміть з кільця.
класичний торт
Для глазурі розтопіть шоколад з вершками. Остудіть до кімнатної температури і полийте торт.
класичний торт
Дайте глазурі застигнути і угощайтесь.
Приємного чаювання!

Схожі рецепти