Класичний торт «Пташине молоко»
(покроковий рецепт з фото)
Думаю, цей торт не треба нікому представляти. Всі знають його неповторний смак. А ви пробували приготувати його в домашніх умовах? Спробуйте, цей торт не йде ні в яке порівняння з магазинним!
Торт досить простий у приготуванні. Смак дуже гармонійно поєднується з шоколадною глазур'ю. Років 30 тому він був дуже популярним і бажаним в кожній родині. Пригощайтеся і ви!
- Вершкове масло - 200 грам(100 г - в тісто, 100 г - в суфле)
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 100 грам
- Цукор - 250 грам(100 г - в тісто, 150 г - в суфле)
- Желатин - 20 грам
- Вода - 120 грам
- Лимонна кислота - 1/4 чайних ложки
- Шоколад - 150 грам
- Вершки від 33% - 200 грам(100 г - в суфле, 100 г - в глазур)
- Яєчні білки - 2 штуки
- Сода - 1/4 чайних ложки
- Згущене молоко - 100 грам
- Ванілін - 1 Щепоток
Для приготування основи для торта збийте м'яке вершкове масло з цукром.
Додайте яйце і ванілін. Потім вмішати борошно з содою. Тісто викладіть у форму для випічки і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, з 20 хвилин.
Верх бісквіта зріжте, щоб була м'яка пориста поверхня. Викладіть його в кільце для торта.
Для приготування суфле замочіть желатин в холодній воді на 30 хвилин.
Потім нагрійте до гарячого стану вершки і розчиніть в них набряклий желатин.
Поставте варитися сироп з 60 г води і 150 г пісочний. Доведіть сироп до температури в 120 градусів.
Одночасно з сиропом збивайте білки в міцну піну. Потім вливайте сироп тонкою цівкою, не перестаючи збивати, і остиглі вершки з желатином.
Окремо збийте м'яке масло зі згущеним молоком.
Змішайте основну суміш з масляною. Викладіть все в форму на бісквіт, розрівняйте поверхню. Поставте в холодильник на кілька годин для застигання.
Застиглий торт вийміть з кільця.
Для глазурі розтопіть шоколад з вершками. Остудіть до кімнатної температури і полийте торт.
Дайте глазурі застигнути і угощайтесь.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!