Пташине молоко (торт)
(покроковий рецепт з фото)
Смачний торт з дивною назвою. Маленькі діти завжди дивуються, що ж це таке - Пташине молоко? Цей ніжний крем-суфле, тане в роті і схожий за смаком на морозиво. Подобається всім!
Насправді приготувати його не так вже й важко. Якщо ви задалися питанням, як приготувати торт "пташине молоко", то вже півсправи вже зроблено. Головне розбити весь процес по кроках, і все у вас вийде! Давайте спробуєм!
- Яйце - 11 штука(4 шт. - в бісквіт; 7шт. - в вершках)
- Борошно - 1 Склянка(+ 1 ст.Л. В вершках)
- Цукор - 2, 5 склянки(1 ст. - в бісквіт; 1, 5 ст. - в вершках)
- Молоко - 2/3 склянки
- Желатин швидкорозчинний - 25 грам
- Вершкове масло - 300 грам(200г. - крем; 100г. - глазур)
- Ванілін - 1 щіпка
- Вода тепла - 100 мілілітрів
- Вода - 50 мілілітрів
- Какао-порошок - 4 Ст. Ложки (з гіркою)
- Цукор - 100 грам (для глазурі)
Dlya бісквіт Збийте 4 яйця з цукром до білої густої маси протягом 5-7 хвилин.
Додайте просіяне борошно в два-три прийоми.
Акуратно перемішайте спатулой, рухаючись знизу-вгору.
Розігрійте духовку до 180 градусів.
Змастіть силіконову форму (діаметром в 22 см.) рослинним маслом. Акуратно вилийте тісто, накрийте форму фольгою і випікайте в розігрітій духовці 25-30 хвилин. Остудіть готовий бісквіт спочатку в формі, а потім на решітці.
Змастіть силіконову форму (діаметром в 22 см.) рослинним маслом. Акуратно вилийте тісто, накрийте форму фольгою і випікайте в розігрітій духовці 25-30 хвилин. Остудіть готовий бісквіт спочатку в формі, а потім на решітці.
Для крему відокремте жовтки від білків. Білки поставте в холодильник.
Желатин залийте теплою водою.
Жовтки збийте зі склянкою цукру до пишної білої щільної маси. Додайте потім молоко і борошно, перемішайте.
Жовткова масу поставте на парову баню, постійно її перемішуйте до збільшення в об'ємі в два рази і утворення бульбашок. Зніміть і остудіть до кімнатної температури. Для прискорення процесу можна поставити в каструлю з холодною водою.
Розм'якшене масло збийте. Поступово додаючи отриманий заварний крем, збийте його до однорідності.
Добре остиглі білки збийте з цукром, що залишився до міцних піків. Набряклий желатин розчиніть на водяній бані.
Збиті білки перемістіть в більшу ємність. Поступово додаючи желатин, перемішайте.
У білковий крем поступово додайте масляний крем, кожен раз перемішуючи до однорідної маси.
Бісквіт розрізати на два коржі. На дно форми покладіть 1 корж.
Поверх викладіть крем "пташине молоко", накрийте зверху другим коржем. Торт поставте в холодильник для застигання на 3 годину (або краще на ніч).
Акуратно проведіть ножем по краю форми, перш ніж вийняти з неї торт.
Приготуйте глазур. Зваріть сироп з 100 г. Пісочний і 50. Води. 100г. Вершкового масла змішайте до однорідності з 100г. Какао-порошку. Влийте сироп в какао-масу, перемішайте. Для густий глазурі, як у мене, використовуйте половину сиропу.
Покрийте глазур'ю торт. Поставте його в холодильник до призначеного часу.
Покрийте глазур'ю торт. Поставте його в холодильник до призначеного часу.
Приємного чаювання!