Рецепт Торт «Пташине молоко» з білків фото

Торт «Пташине молоко» з білків
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Молочні продукти , Яйця , Яєчний білок , Згущене молоко
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти , Пташине молоко
Кількість порцій: 5
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Напевно ви пробували цукерки"Пташине молоко" і ви знаєте, , наскільки вони ніжні. У цьому рецепті я хочу розповісти, як приготувати торт"Пташине молоко" з білків - самий повітряний, який тільки є.

Опис приготування:

Вам обов'язково варто приготувати цей торт, ніжніше його ви точно не пробували! Суфле на білках з вершковим маслом і згущеним молоком виходить смачніше будь-якого крему, а повітряний бісквіт тане в роті навіть без чаю або кави. Для даної випічки раджу взяти форму діаметром 24 см, тоді торт вийде оптимальним по висоті. Бісквіт потрібно витримати як мінімум протягом 2 годин, а краще - протягом доби, так він не буде кришитися, знайде більш щільну структуру і стане смачніше.

  • Борошно - 100 грам
  • Крохмаль - 20 грам (картопляний)
  • Цукор - 360 грам(120г в тісто, 240г в суфле)
  • Желатин - 25 грам
  • Вершкове масло - 200 грам(30г для глазурі, 170г в суфле)
  • Шоколад чорний - 100 грам
  • Ванільний цукор - 10 грам
  • Яйце - 4 штуки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Лимонна кислота - 1/4 чайних ложки
  • Білки яєчні - 7 штук
  • Вода - 150 мілілітрів
  • Молоко згущене - 250 мілілітрів
торт
1. Білки відокремити від жовтків і збийте міксером в пухку масу. Поступово додаючи цукор, збийте білки до стійких піків. По одному додайте жовтки і збийте масу міксером протягом 3 хвилин.
торт
2. Борошно змішайте з крохмалем і розпушувачем, невеликими порціями просійте в яєчну масу. Акуратно перемішайте тісто лопаткою. Дно форми застеліть пергаментом, розподіліть в ній тісто.
торт
3. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин. Витримайте бісквіт при кімнатній температурі протягом 2-4 годин. Приготуйте суфле: желатин залийте холодною водою і залиште набухати.
торт
4. У набряклий желатин додайте 120г цукру. Прогрійте масу на невеликому вогні, щоб цукор розчинився (але не кип'ятіть). Остудіть. Збийте міксером м'яке вершкове масло, поступово додаючи згущене молоко.
торт
5. Яєчні білки збийте на високій швидкості, поступово додаючи цукор, що залишився (120г). Додайте лимонну кислоту, ванільний цукор. Продовжуючи збивати, тонкою цівкою додайте остиглий желатин.
торт
6. Невеликими порціями додайте вершкове масло зі згущеним молоком і збийте до однорідності. Зберіть торт: бісквіт розрізати на два коржі, один викладіть у форму. Зверху викладіть половину суфле.
торт
7. Потім викладіть другий корж і знову половину суфле. Накрийте форму плівкою і поставте в холодильник на 3-4 годину. Акуратно зніміть бортик форми.
торт
8. Шоколад з вершковим маслом розтопіть в мікрохвильовій печі або на паровій бані, покрийте глазур'ю торт. Прикрасьте цукерками і маршмеллоу. Смачного!

Схожі рецепти