Торт «Пташине молоко» без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти, як зробити торт "пташине молоко" без яєць, скажімо так, більше "полегшену версію" всім відомого торта. Виходить, Проте, дуже смачно, результат вас порадує!
Ось подивіться тільки, який же красивий і апетитний торт "пташине молоко" без яєць в домашніх умовах у вас вийде! Та й за інгредієнтами зовсім не так дорого і складно все, як це в разі класичного рецепту. Звичайно, тільки суфле, може, не буде таким високим, як у випадку використання збитих яєчних білків, але ніжний сметанний смак навіть додає родзинку, рекомендую!
- Коржі бісквітні - 2 штуки
- Крем - 500 грам
- Цукор - 400 грам
- Якщо - 2 чайних ложки
- Вершкове масло - 200 грам (плюс 50 грам - для глазурі)
- Згущене молоко - 100 грам
- Шоколад - 100 грам
![торт](https://kuhari.com.ua/img/tort_quotptiche_molokoquot_bez_yaic-127140.webp)
1. Підготуємо коржі (випікаємо самі або запікаємо покупні), викладаємо на дно форми.
![торт](https://kuhari.com.ua/img/tort_quotptiche_molokoquot_bez_yaic-127141.webp)
2.Агар замочуємо на кілька годин, як написано на упаковці. Розм'якшене масло збиваємо зі згущеним молоком. Відставити убік.
![торт](https://kuhari.com.ua/img/tort_quotptiche_molokoquot_bez_yaic-127142.webp)
3. Агар прогреваем на плиті, додамо цукор і варимо, постійно помішуючи, щоб весь цукор розчинився. Коли з'явиться біла піна - з вогню знімаємо.
![торт](https://kuhari.com.ua/img/tort_quotptiche_molokoquot_bez_yaic-127143.webp)
4. Сметану або вершки збиваємо міксером, щоб маса збільшилася трохи в обсязі. Вливаємо агар з цукром і продовжимо збивання.
![торт](https://kuhari.com.ua/img/tort_quotptiche_molokoquot_bez_yaic-127144.webp)
5. Тепер змішаємо між собою сметанним і масляну суміші, трохи зіб'ємо разом, заливаємо отриманою сумішшю корж.
![торт](https://kuhari.com.ua/img/tort_quotptiche_molokoquot_bez_yaic-127145.webp)
6. На водяній бані або в мікрохвильовій печі топимо шоколад і 50 грам вершкового масла. Поливаємо торт зверху. Готово!