Торт «Пташине молоко» без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти, як зробити торт "пташине молоко" без яєць, скажімо так, більше "полегшену версію" всім відомого торта. Виходить, Проте, дуже смачно, результат вас порадує!
Ось подивіться тільки, який же красивий і апетитний торт "пташине молоко" без яєць в домашніх умовах у вас вийде! Та й за інгредієнтами зовсім не так дорого і складно все, як це в разі класичного рецепту. Звичайно, тільки суфле, може, не буде таким високим, як у випадку використання збитих яєчних білків, але ніжний сметанний смак навіть додає родзинку, рекомендую!
- Коржі бісквітні - 2 штуки
- Крем - 500 грам
- Цукор - 400 грам
- Якщо - 2 чайних ложки
- Вершкове масло - 200 грам (плюс 50 грам - для глазурі)
- Згущене молоко - 100 грам
- Шоколад - 100 грам
1. Підготуємо коржі (випікаємо самі або запікаємо покупні), викладаємо на дно форми.
2.Агар замочуємо на кілька годин, як написано на упаковці. Розм'якшене масло збиваємо зі згущеним молоком. Відставити убік.
3. Агар прогреваем на плиті, додамо цукор і варимо, постійно помішуючи, щоб весь цукор розчинився. Коли з'явиться біла піна - з вогню знімаємо.
4. Сметану або вершки збиваємо міксером, щоб маса збільшилася трохи в обсязі. Вливаємо агар з цукром і продовжимо збивання.
5. Тепер змішаємо між собою сметанним і масляну суміші, трохи зіб'ємо разом, заливаємо отриманою сумішшю корж.
6. На водяній бані або в мікрохвильовій печі топимо шоколад і 50 грам вершкового масла. Поливаємо торт зверху. Готово!