Торт «Пташине молоко» класичний
(покроковий рецепт з фото)
Для всіх шанувальників ніжного суфле і тануть у роті десертів хочу розповісти, як приготувати торт "пташине молоко" . Він дійсно дивовижний, перед ним неможливо встояти! Пригощайтеся!
Цей тортик гарний тим, що сам корж дуже тоненький, а основний смак - це ніжне суфле. Навіть у новачка в кондитерському мистецтві без праці вийде повторити цей рецепт в домашніх умовах. Спекти торт можна просто до чаю або на святковий стіл. Хай щастить!
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 100 грам
- Борошно - 1 Склянка (приблизно)
- Яйце - 2 штуки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Склянка (в суфле)
- Вершкове масло - 150 грам (в суфле)
- Білки - 5 штук (в суфле)
- Згущене молоко - 2/3 штуки (в суфле)
- Желатин - 20 грам (в суфле)
- Лимонна кислота - 1/4 чайних ложки (в суфле)
- Вершкове масло - 50 грам (в глазур)
- Вершки - 250 мілілітрів
- Шоколад - 250 грам
1. Духовку дозволите і розігрійте до 220 градусів. Розм'якшене вершкове масло збийте пару хвилин і додайте цукор.
2. Вбийте яйця і влийте ванільний екстракт.
3. Всипте просіяне борошно і збийте тісто до пишності.
4. Розділіть тісто на дві рівні частини. Викладіть у жароміцних форму і відправте в духовку.
5. Випікайте кожен корж 12-15 хвилин до рум'яності.
6. Поки випікається корж замочіть желатин.
7. Білки збийте до пишності з лимонною кислотою. Паралельно цукор відправте в невеликий сотейник, влийте 100 мілілітрів води і доведіть до кипіння.
8. Тонкою цівкою влийте цукровий сироп в білки, продовжуючи збивати. Після додайте половину згущеного молока.
9. В окремій мисочці збийте вершкове масло, додайте згущене молоко, ще раз збийте.
10. Потроху додавайте масло до білків, продовжуючи на повільній швидкості збивати.
11. Згідно з інструкцією, progreyte желатин. І по одній ложці вводите в суфле, продовжуючи збивати.
12. На дно форми викладіть корж і акуратно зверху розподіліть суфле.
13. Накрийте другим коржем. Прогрійте вершки, додайте вершкове масло і шоколад, перемішайте.
14. Покрийте торт шоколадною глазур'ю і відправте в холодильник на ніч. Приємного чаювання!
Приємного чаювання!