Торт «соняшник»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Хочете здивувати своїх гостей і близьких не тільки смаком, але і зовнішнім виглядом десерту? Тоді візьміть на озброєння цей цікавий варіант оформлення тортика до будь-якого святкового торжества.
Опис приготування:
Для тих, хто з кондитерським мішком"на ти" і хто любить творити маленькі кулінарні шедеври з крему дуже рекомендую на замітку цю ідею, як приготувати торт «Соняшник». В якості основи ви можете використовувати абсолютно будь-який тортик, який вам подобається. Крем для прикраси виходить густим, він відмінно лягає. З ним легко працювати навіть новачкові в кондитерському мистецтві.
- Цукрова пудра - 3 склянки
- Вершки - 1/4 склянки
- Вершкове масло - 200 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Шоколад - 100 грам
- Харчовий барвник - 2 штуки
- Вершки - 100 мілілітрів (для шоколаду)
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка (для шоколаду)
1. Для приготування крему в глибокій мисці з'єднайте цукрову пудру з вершками і дрібкою солі. Збийте до однорідності, а після невеликими порціями викладайте розм'якшене вершкове масло, продовжуючи збивати. В процесі додайте ванільний екстракт (для аромату).
2. Готовий крем розділіть навпіл і за допомогою харчових барвників пофарбуйте.
3. Невеликою кількістю крему обмажте тортик з усіх боків.
4. Решта крем розкладіть по кондитерським мішкам.
5. В даному випадку використовуються ось такі насадки.
6. Спочатку потрібно створити"пелюстки" соняшника.
7. Ось таким чином по колу, залишивши частину в центрі незайманої.
8. Для створення центру соняшнику розтопіть шоколад з вершками і вершковим маслом, також за допомогою насадки відсадити ганаш на торт.
9. Борти тортика прикрасьте зеленим кремом.
10. Ось такий яскравий і апетитний торт «Соняшник» в домашніх умовах вийшов. Приємного чаювання!