Рецепт Пиріг «соняшник» з м'ясом фото

Пиріг «соняшник» з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , М'ясо , Фарш , Дріжджове тісто
Пісні страви
На обід , На вечерю
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Пропоную цікаве оформлення випічки з м'ясом! Пиріг дуже схожий квітка соняшника, такий же яскравий і золотистий. А смачна начинка з м'яса і сиру робить його ще і дуже смачним.

Опис приготування:

Пироги - смачна і ситна випічка для всієї родини, яку люблять і печуть майже в кожній родині. Готувати його можна з різноманітними начинками, в різних формах і видах. А сьогодні ділюся цікавим рецептом, як приготувати пиріг"Соняшник" з м'ясом і сиром. В якості начинки у мене фарш, але можна взяти будь-яке відварне або запечене м'ясо, курку. В самі пелюсточки можна додати тільки сир із зеленню, а можна зробити мікс начинок. Дуже зручно відривати кожен шматочок-лепесточек від цілого пирога прямо рукою, виходить маленький пиріжок. Приємного!

  • Борошно - 400 грам
  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Масо вершкове - 30 грам
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1.2 чайних ложки
  • Фарш свинячо-яловичий - 500 грам
  • Сир - 300 грам
  • Зелена цибуля - 1 пучок
  • Дріжджі сухі - 12 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 мілілітр
  • Сухий часник - 1 Чайна ложка
  • Переч чорний мелений - 1 щіпка
пиріг
Отже, почнемо з тесту. Для опари змішайте цукор, дріжджі і тепле молоко. Додайте пару ложок борошна. Гарненько все перемішайте і поставте в тепле місце хвилин на 10, опара повинна піти бульбашками і піднятися.
пиріг
Борошно просійте, влийте опару і розтоплене вершкове масло.
пиріг
Замісити круте тісто. Накрийте рушником і поставте в тепло на 1 час.
пиріг
Тісто має збільшитися вдвічі.
пиріг
Поки тісто підходить, потрібно підготувати начинку. Фарш обсмажте на олії з дрібно нашинкованнимцибулею і спеціями. Додайте зелену цибулю, також дрібно нарізаний.
пиріг
Тісто розділяється на дві частини. Перший шматочок розкачайте кругом в діаметрі 24 см, товщиною приблизно в 0, 5 см.
пиріг
М'ясну начинку викладіть в коло по центру.
пиріг
Іншу начинку викладіть по краях і накрийте пластинками сиру.
пиріг
Другий шматочок тесту також розкачайте і накрийте начинку пирога. Obrezhyte кінець, щоб пиріг вийшов рівним. Перекладіть пиріг на пергамент.
пиріг
Потім зробіть надрізи, у цілому кола в центрі, як на картинці. Смужки-пелюстки повинні бути приблизно однаковими.
пиріг
Тепер кожен шматочок-лепесточек потрібно повернути на 90 градусів, щоб начинка виявилася зверху.
пиріг
Дайте пирогу постояти ще хвилин 15-20 в тепле. Потім відправте наш пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин. Пиріг готовий!

Схожі рецепти