Пиріг «соняшник» з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную цікаве оформлення випічки з м'ясом! Пиріг дуже схожий квітка соняшника, такий же яскравий і золотистий. А смачна начинка з м'яса і сиру робить його ще і дуже смачним.
Пироги - смачна і ситна випічка для всієї родини, яку люблять і печуть майже в кожній родині. Готувати його можна з різноманітними начинками, в різних формах і видах. А сьогодні ділюся цікавим рецептом, як приготувати пиріг "соняшник" з м'ясом і сиром. В якості начинки у мене фарш, але можна взяти будь-яке відварне або запечене м'ясо, курку. В самі пелюсточки можна додати тільки сир із зеленню, а можна зробити мікс начинок. Дуже зручно відривати кожен шматочок-лепесточек від цілого пирога прямо рукою, виходить маленький пиріжок. Приємного!
- Борошно - 400 грам
- Молоко - 200 мілілітрів
- Масо вершкове - 30 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1.2 чайних ложки
- Фарш свинячо-яловичий - 500 грам
- Сир - 300 грам
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Дріжджі сухі - 12 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 мілілітр
- Сухий часник - 1 Чайна ложка
- Переч чорний мелений - 1 щіпка
Отже, почнемо з тесту. Для опари змішайте цукор, дріжджі і тепле молоко. Додайте пару ложок борошна. Гарненько все перемішайте і поставте в тепле місце хвилин на 10, опара повинна піти бульбашками і піднятися.
Борошно просійте, влийте опару і розтоплене вершкове масло.
Замісити круте тісто. Накрийте рушником і поставте в тепло на 1 час.
Тісто має збільшитися вдвічі.
Поки тісто підходить, потрібно підготувати начинку. Фарш обсмажте на олії з дрібно нашинкованнимцибулею і спеціями. Додайте зелену цибулю, також дрібно нарізаний.
Тісто розділяється на дві частини. Перший шматочок розкачайте кругом в діаметрі 24 см, товщиною приблизно в 0, 5 см.
М'ясну начинку викладіть в коло по центру.
Іншу начинку викладіть по краях і накрийте пластинками сиру.
Другий шматочок тесту також розкачайте і накрийте начинку пирога. Obrezhyte кінець, щоб пиріг вийшов рівним. Перекладіть пиріг на пергамент.
Потім зробіть надрізи, у цілому кола в центрі, як на картинці. Смужки-пелюстки повинні бути приблизно однаковими.
Тепер кожен шматочок-лепесточек потрібно повернути на 90 градусів, щоб начинка виявилася зверху.
Дайте пирогу постояти ще хвилин 15-20 в тепле. Потім відправте наш пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин. Пиріг готовий!