Рецепт Пиріг «соняшник» фото

Пиріг «соняшник»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , М'ясо , Фарш , Дріжджове тісто
Пісні страви
На обід , На вечерю
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Несолодкі пироги з м'ясом - мої улюблені, але цей пиріг перевершив всі мої очікування! тісто м'яке, ніжне. Начинку можна варіювати, але цей варіант найбільш універсальний - м'ясо і сир.

Опис приготування:

Цей пиріг мені сподобається своєю оригінальною формою і відмінним смаком. В одному пирозі з'єднується відразу два пирога - з м'ясом і сиром. Мій син, який практично не їсть м'ясо, дуже уподобав частина пирога з сиром і їсть тільки її. Цей пиріг хороший для вихідного дня, коли хочеться порадувати свою сім'ю чимось смачним. Пробуйте і отримуйте задоволення!

  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Дріжджі пресовані - 40 грам
  • Яйце - 2 штуки(1 шт. - в тісто, 1 шт. - для змащення)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Борошно - 500-600 грам (скільки візьме тісто)
  • Фарш - 350 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Сир твердий - 150 грам
  • Часник - 1 зубчик
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Мак - 1 Ст. Ложка (для декору)
пиріг
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
пиріг
У теплому молоці (приблизно 30-35 градусів) розчиніть дріжджі, додайте 1 ст. L. Цукру і залиште на 10 хвилин, щоб дріжджі почали діяти.
пиріг
Потім додайте одне яйце і 50 г розтопленого вершкового масла. Розмішайте.
пиріг
Починайте потроху додавати борошно і розмішувати. Потім перекладіть тісто на робочу поверхню і замісити м'яке, досить еластичні тісто. Муки може знадобитися менше або більше, в залежності від якості борошна. Тісто не повинно бути надто тугим. Якщо бачите, що воно вже має хорошу консистенцію, але ще злегка липне до рук, змастіть руки рослинною олією і домесіте тісто.
пиріг
Накрийте тісто чистим рушником і поставте в тепле місце на 40-60 хвилин.
пиріг
Поки тісто підходить, займемося начинкою. Дрібно наріжте цибулю і обсмажте на сковороді з рослинним маслом.
пиріг
Додайте фарш, добре розмішайте, щоб він став розсипчастим. Приправити сіллю і poperčite. Смажте фарш до готовності.
пиріг
Сир натріть на крупній тертці.
пиріг
Тим часом тісто підійшло. Воно збільшилося в обсязі в 3 рази.
пиріг
Розділити тісто 2 нерівні частини. Більшу частину розкачати товщиною 5-7 мм. Перекладіть цей пласт тесту на деко, змащений олією.
пиріг
В середину викладіть обсмажену фарш. А по краю зробіть ободок з сиру шириною 3 см. При цьому до краю тесту повинно залишитися ще мінімум 1 см, щоб можна було їх защипнути.
пиріг
Накрийте пиріг зверху другим шаром тіста. За допомогою відповідної по діаметру тарілки зробіть легке поглиблення.
пиріг
Зробіть надрізи по краю пирога і розгорніть надрізану частина тесту, щоб вийшов своєрідний пелюстка. Змастіть пиріг яйцем. В середині посипте маком - це імітація насіння.
пиріг
Запікайте пиріг в духовці при температурі 180 градусів 25-30 хвилин до золотистого кольору зверху і повної готовності тесту.
пиріг
Ось таким пиріг вийшов в розрізі.
Смачного!

Схожі рецепти