Хліб «соняшник»
(покроковий рецепт з фото)
Хліб "соняшник" - це смачний пиріг з начинкою, оформлений у вигляді квітки цієї рослини. Сьогодні у мене хліб з сиром і сосисками, а для цікавого смаку яскравий соус песто. Спробуйте цей рецепт.
Якщо ви хочете приготувати не просто пиріг, а щось цікаве на вигляд, спечіть хліб "соняшник", він точно сподобається гостям, так як не тільки красивий, але ще і смачний. Ділюся рецептом, як приготувати такий пиріг до приходу друзів. Взагалі для начинки в цей пиріг можна покласти все, що завгодно: м'ясо, курку, гриби, сир. Варіантів безліч, цим хліб і універсальний. Сьогодні у мене "соняшник" з сосисками і зеленим соусом песто. Замість сосиски я частенько кладу шинку або варену ковбасу. Сир "гауда" ідеально підійде, він добре плавиться і коли відриваєш пелюстка, апетитно тягнеться. Смачного!
- Борошно - 300 грам
- Дріжджі сухі - 12 грам
- Молоко - 150 мілілітрів
- Сосиски - 4 штуки
- Сир твердих сортів - 200 грам
- Соус песто - 100 грам
- Вершкове масло - 30 грам
Отже, почнемо з тесту. Борошно просійте, додайте дріжджі, молоко, цукор, сіль, розтоплене масло. Замісити тісто.
Накрийте миску рушником і залиште підходити на 1 час. Тісто має збільшитися вдвічі.
Коли тісто підійде і збільшиться вдвічі, можна приступити до приготування пирога.
Тісто розділіть на дві однакові частини. Розкачайте перший шматок тіста в коло діаметром 25 см.
Вставте тісто на пергамент. По центру викладіть соус песто кружком і тонкою лінією по всьому периметру.
На соус песто покладіть тонко порізані сосиски або шинку.
Наступним шаром викладіть тонко нарізані пластинки сиру. Повторіть ще раз всі верстви.
Другий шматок тіста розкачати в такий же коло і покладіть поверх начинки. Ображати по колу зайве тісто. У центрі позначте гурток, я зазвичай трохи притискаю склянкою.
Тепер розріжте краю пирога, у цілому центру, на однакові частини, як на фото.
Розгорніть кожен шматочок догори начинкою. У центр додайте ложку соусу песто і розподіліть по центру. Залиште пиріг ще на хвилин 20 на столі, тісто має ще трохи розійтися.
Надішліть пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Потрібно, щоб тісто запеклось, начинка готова. Пиріг можна подавати до столу.