Рецепт Хліб «соняшник» фото

Хліб «соняшник»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , М'ясо , Субпродукти , Молочні продукти , Сир , Дріжджове тісто , Сосиски
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 6

Хліб"Соняшник" - це смачний пиріг з начинкою, оформлений у вигляді квітки цієї рослини. Сьогодні у мене хліб з сиром і сосисками, а для цікавого смаку яскравий соус песто. Спробуйте цей рецепт.

Опис приготування:

Якщо ви хочете приготувати не просто пиріг, а щось цікаве на вигляд, спечіть хліб"Соняшник" , він точно сподобається гостям, так як не тільки красивий, але ще і смачний. Ділюся рецептом, як приготувати такий пиріг до приходу друзів. Взагалі для начинки в цей пиріг можна покласти все, що завгодно: м'ясо, курку, гриби, сир. Варіантів безліч, цим хліб і універсальний. Сьогодні у мене"Соняшник" з сосисками і зеленим соусом песто. Замість сосиски я частенько кладу шинку або варену ковбасу. Сир"Гауда" ідеально підійде, він добре плавиться і коли відриваєш пелюстка, апетитно тягнеться. Смачного!

  • Борошно - 300 грам
  • Дріжджі сухі - 12 грам
  • Молоко - 150 мілілітрів
  • Сосиски - 4 штуки
  • Сир твердих сортів - 200 грам
  • Соус песто - 100 грам
  • Вершкове масло - 30 грам
хліб
Отже, почнемо з тесту. Борошно просійте, додайте дріжджі, молоко, цукор, сіль, розтоплене масло. Замісити тісто.
хліб
Накрийте миску рушником і залиште підходити на 1 час. Тісто має збільшитися вдвічі.
хліб
Коли тісто підійде і збільшиться вдвічі, можна приступити до приготування пирога.
хліб
Тісто розділіть на дві однакові частини. Розкачайте перший шматок тіста в коло діаметром 25 см.
хліб
Вставте тісто на пергамент. По центру викладіть соус песто кружком і тонкою лінією по всьому периметру.
хліб
На соус песто покладіть тонко порізані сосиски або шинку.
хліб
Наступним шаром викладіть тонко нарізані пластинки сиру. Повторіть ще раз всі верстви.
хліб
Другий шматок тіста розкачати в такий же коло і покладіть поверх начинки. Ображати по колу зайве тісто. У центрі позначте гурток, я зазвичай трохи притискаю склянкою.
хліб
Тепер розріжте краю пирога, у цілому центру, на однакові частини, як на фото.
хліб
Розгорніть кожен шматочок догори начинкою. У центр додайте ложку соусу песто і розподіліть по центру. Залиште пиріг ще на хвилин 20 на столі, тісто має ще трохи розійтися.
хліб
Надішліть пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Потрібно, щоб тісто запеклось, начинка готова. Пиріг можна подавати до столу.

Схожі рецепти