Торт «Штірліц»
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю, що подати смачне до чаю? Спробуйте цей простий рецепт торта "штірліц", який однозначно сподобається всім близьким і гостям. До того ж, його приготування - суцільне задоволення.
Рецепт приготування торта "штірліц" здатний здивувати одним несподіваним інгредієнтом. При бажанні його можна замінити більш звичним - сметаною, однак саме завдяки майонезу цей тортик неймовірно м'який і соковитий.
- Згущене молоко - 600 грам(300 в тісто, 300 в вершках)
- Яйце - 4 штуки
- Цукор - 200-250 грам
- Борошно - 400-450 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Какао - 1-2 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 200 грам
- Горіхи - 200 грам
- Майонез - 100 грам
1. Для початку досить стандартно необхідно збити яйця з цукром.
2. Додати згущене молоко і ретельно перемішати. Торт "штірліц" в домашніх умовах виходить досить солодким, так що норму цукру можна регулювати за смаком.
3. Тепер можна додати секретний інгредієнт - майонез. При бажанні його можна замінити жирною сметаною.
4. У кілька етапів додати просіяне борошно, продовжуючи збивати.
5. Тепер все тісто необхідно розділити на дві частини. В одну додати какао (або розтоплений шоколад). При бажанні його можна зробити не шоколадним, а лимонним, наприклад.
6. Коржі випікаються по черзі в розігрітій духовці близько 40 хвилин кожен.
7. Рецепт приготування торта "штірліц" переходить до наступного етапу - крему. Для нього необхідно збити вершкове масло (або хороший маргарин) зі згущеним молоком.
8. Горіхи (в даному варіанті арахіс, але можна використовувати будь-які за смаком) подрібнити. Частина відправити в крем.
9. Остиглі коржі рясно змастити кремом.
10. Кремом обмазати боки і присипати торт з усіх боків горіхами. Залишити його на пару годин (ідеально - на ніч), щоб добре просочився.