Рецепт Торт «Штірліц» фото

Торт «Штірліц»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Страви без випічки
На швидку руку
Випічка, Торти, Бісквітний торт

Не знаю, що подати смачне до чаю? Спробуйте цей простий рецепт торта "штірліц", який однозначно сподобається всім близьким і гостям. До того ж, його приготування - суцільне задоволення.

Рецепт приготування торта "штірліц" здатний здивувати одним несподіваним інгредієнтом. При бажанні його можна замінити більш звичним - сметаною, однак саме завдяки майонезу цей тортик неймовірно м'який і соковитий.

  • Згущене молоко - 600 грам(300 в тісто, 300 в вершках)
  • Яйце - 4 штуки
  • Цукор - 200-250 грам
  • Борошно - 400-450 грам
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Какао - 1-2 Ст. Ложок
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Горіхи - 200 грам
  • Майонез - 100 грам
торт
1. Для початку досить стандартно необхідно збити яйця з цукром.
торт
2. Додати згущене молоко і ретельно перемішати. Торт "штірліц" в домашніх умовах виходить досить солодким, так що норму цукру можна регулювати за смаком.
торт
3. Тепер можна додати секретний інгредієнт - майонез. При бажанні його можна замінити жирною сметаною.
торт
4. У кілька етапів додати просіяне борошно, продовжуючи збивати.
торт
5. Тепер все тісто необхідно розділити на дві частини. В одну додати какао (або розтоплений шоколад). При бажанні його можна зробити не шоколадним, а лимонним, наприклад.
торт
6. Коржі випікаються по черзі в розігрітій духовці близько 40 хвилин кожен.
торт
7. Рецепт приготування торта "штірліц" переходить до наступного етапу - крему. Для нього необхідно збити вершкове масло (або хороший маргарин) зі згущеним молоком.
торт
8. Горіхи (в даному варіанті арахіс, але можна використовувати будь-які за смаком) подрібнити. Частина відправити в крем.
торт
9. Остиглі коржі рясно змастити кремом.
торт
10. Кремом обмазати боки і присипати торт з усіх боків горіхами. Залишити його на пару годин (ідеально - на ніч), щоб добре просочився.

Схожі рецепти