Рецепт Торт «Сент-Оноре» фото

Торт «Сент-Оноре»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто , Листкове тісто , Заварне тісто
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Торт "сент-Оноре" - випічка французької кухні. Повітряний, легкий, ніжний і по-справжньому вишуканий десерт!

Опис приготування:

Особливих складнощів в приготуванні цього торта немає. Часу буде потрібно чимало, але він того вартий. Якщо ви неодноразово пекли еклери і знайомі з усіма нюансами їх приготування, то цей досвід тут вам стане в нагоді. Ще хочу додати, що крему виходить досить багато. Це стосується і заварних булочок. У мене вони залишилися, але я знайшла їм застосування, знайдете і ви. Хай щастить!

  • Тісто листкове - 200 грам
  • Вода - 150 мілілітрів
  • Вершкове масло - 70 грам
  • Борошно пшеничне - 150 грам
  • Куряче яйце - 3 штуки (в тісто)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Молоко - 300 мілілітрів (в вершках)
  • Цукор - 180 грам (в вершках)
  • Жовток - 3 штуки (в вершках)
  • Ванільний цукор - 5 грам (в вершках)
  • Білок яйця - 3 штуки (в вершках)
  • Крохмаль кукурудзяний - 3 Ст. Ложки
торт
Підготуйте інгредієнти для торта.
торт
Перш за все необхідно зробити заварне тісто. У каструлю налийте воду, додайте дрібку солі і викладіть вершкове масло. Поставте каструлю на плиту і доведіть масло до повного розчинення.
торт
Всипте борошно і безперервно перемішуйте до отримання однорідної маси, яка повинна добре відставати від стінок і дна каструлі.
торт
Отриману суміш трохи охолодіть і по одному додайте три яйця.
торт
Ось таке заварне тісто повинно вийти. Воно повинно бути гладким, однорідним, блискучим і тягнеться.
торт
Листкове тісто розкачати в пласт і викладіть у форму для випічки.
торт
За допомогою кулінарного мішка з насадкою відсадити кола з заварного тесту на листкове.
торт
Випікайте корж при температурі 200 градусів 15-20 хвилин.
торт
Решта заварне тісто відсадити також за допомогою кулінарного мішка на деко у вигляді квіточок. Випікайте в духовці при температурі 200 градусів перші 15 хвилин. Після вогонь збавте до 180 градусів і печіть ще 15-20 хвилин до готовності.
торт
Приготуйте крем для торта. Змішайте 3 яєчних жовтки з 30 грамами цукру і 3 столовими ложками крохмалю. Молоко налийте в каструлю, доведіть до кипіння і додайте суміш жовтків, цукру і крохмалю. Постійно перемішуючи віночком, Довести крем zagusteniâ. Додайте ванільний цукор.
торт
Три білка збийте в стійку піну. Потім поступово всипте 150 грам цукру. Повинна вийде стійка, густа і щільна маса, як для безе.
торт
2/3 збитих білків додайте в заварний крем.
торт
Акуратно перемішайте.
торт
Викладіть крем на корж.
торт
За допомогою кулінарного мішка нанесіть сіточку з білків на крем.
торт
Булочки заповніть кремом і викладіть по колу торта.
торт
Власне, на цьому можна і зупиниться. Але я ще розтопила шоколад і трохи прикрасила їм торт.
торт
Дайте торту просочитися годину-півтора і можна подавати до столу.

Схожі рецепти