Торт «Сент-Оноре»
(покроковий рецепт з фото)
Торт "сент-Оноре" - випічка французької кухні. Повітряний, легкий, ніжний і по-справжньому вишуканий десерт!
Особливих складнощів в приготуванні цього торта немає. Часу буде потрібно чимало, але він того вартий. Якщо ви неодноразово пекли еклери і знайомі з усіма нюансами їх приготування, то цей досвід тут вам стане в нагоді. Ще хочу додати, що крему виходить досить багато. Це стосується і заварних булочок. У мене вони залишилися, але я знайшла їм застосування, знайдете і ви. Хай щастить!
- Тісто листкове - 200 грам
- Вода - 150 мілілітрів
- Вершкове масло - 70 грам
- Борошно пшеничне - 150 грам
- Куряче яйце - 3 штуки (в тісто)
- Сіль - 1 щіпка
- Молоко - 300 мілілітрів (в вершках)
- Цукор - 180 грам (в вершках)
- Жовток - 3 штуки (в вершках)
- Ванільний цукор - 5 грам (в вершках)
- Білок яйця - 3 штуки (в вершках)
- Крохмаль кукурудзяний - 3 Ст. Ложки
Підготуйте інгредієнти для торта.
Перш за все необхідно зробити заварне тісто. У каструлю налийте воду, додайте дрібку солі і викладіть вершкове масло. Поставте каструлю на плиту і доведіть масло до повного розчинення.
Всипте борошно і безперервно перемішуйте до отримання однорідної маси, яка повинна добре відставати від стінок і дна каструлі.
Отриману суміш трохи охолодіть і по одному додайте три яйця.
Ось таке заварне тісто повинно вийти. Воно повинно бути гладким, однорідним, блискучим і тягнеться.
Листкове тісто розкачати в пласт і викладіть у форму для випічки.
За допомогою кулінарного мішка з насадкою відсадити кола з заварного тесту на листкове.
Випікайте корж при температурі 200 градусів 15-20 хвилин.
Решта заварне тісто відсадити також за допомогою кулінарного мішка на деко у вигляді квіточок. Випікайте в духовці при температурі 200 градусів перші 15 хвилин. Після вогонь збавте до 180 градусів і печіть ще 15-20 хвилин до готовності.
Приготуйте крем для торта. Змішайте 3 яєчних жовтки з 30 грамами цукру і 3 столовими ложками крохмалю. Молоко налийте в каструлю, доведіть до кипіння і додайте суміш жовтків, цукру і крохмалю. Постійно перемішуючи віночком, Довести крем zagusteniâ. Додайте ванільний цукор.
Три білка збийте в стійку піну. Потім поступово всипте 150 грам цукру. Повинна вийде стійка, густа і щільна маса, як для безе.
2/3 збитих білків додайте в заварний крем.
Акуратно перемішайте.
Викладіть крем на корж.
За допомогою кулінарного мішка нанесіть сіточку з білків на крем.
Булочки заповніть кремом і викладіть по колу торта.
Власне, на цьому можна і зупиниться. Але я ще розтопила шоколад і трохи прикрасила їм торт.
Дайте торту просочитися годину-півтора і можна подавати до столу.