Торт «перлина»
(покроковий рецепт з фото)
У моєму рецепті ми спробуємо повторити авторський рецепт Луки Монтерсіно. Цей відомий італійський кондитер подарував світові багато прекрасних і смачних шедеврів кулінарії. Торт "перлина" - один з них!
Нижче я описала, як приготувати торт "перлина", ще цей десерт називають "рубінова перлина" . Це дуже красива, святкова випічка, яка з одного боку робиться довго, а з іншого, можна сказати, має зрозумілі кроки. Звичайно, не варто на такий рецепт замахуватися, якщо ви до цього мало пекли тортів і тільки починаєте. Точніше, пробувати потрібно обов'язково! Але головне не турбуйтеся, якщо з першого разу результат не перевищить всі свої очікування.
- Яйце - 2 штуки
- Ваніль - 2 штуки (стручки)
- Яєчний жовток - 6 штук
- Цукор - 238 грам
- Борошно - 75 грам
- Крохмаль картопляний - 25 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Желатин - 30 грам
- Шоколад білий - 500 грам
- Вершки 33% - 650 мілілітрів
- Полуничне пюре - 200 грам
- Малинове пюре - 100 грам
- Манго - 100 грам
- Сік лимона - 10 мілілітрів
- Мед рідкий - 100 грам
- Молоко сухе - 15 грам
- Малина - 50 грам
- Червона смородина - 50 грам
- Вершкове масло - 10 грам
Розігрійте духовку до 180 градусів. Зробіть тісто. Яйця з Збийте 88 грамами цукру в каструлі.
Поставте цю суміш на повільний вогонь і доведіть до 45 градусів, не забуваючи при цьому постійно помішувати.
Зніміть масу з вогню, сильно збийте віночком до білої піни. Потім додайте насіння одного стручка ванілі. Просійте туди ж крохмаль з борошном. Обережно перемішуйте лопаткою знизу вгору.
Круглу форму для випічки змастіть маслом і трохи присипте борошном. Влийте тісто. Запікайте його протягом 16-18 хвилин.
Бісквіт повністю остудіть і розріжте уздовж навпіл.
8 грамів желатину замочіть в декількох ложках теплої кип'яченої води. Робіть все по інструкції на пачці.
Змішайте полуничне і малинове пюре, а також натерте дрібно манго. 1/4 частина маси змішайте зі 100 грамами цукру і підігрійте на водяній бані.
Додайте цю масу до набряклому желатину. Перемішайте. Потім з'єднайте з холодним пюре і соком лимона.
Поставте набухати у воді 12 грамів желатину. Жовтки змішайте з 50 грамів цукру.
Нагрійте молоко до кипіння. Додайте в нього набряклий желатин і жовтки з цукром. Перемішайте.
Заважаючи віночком, Принесіть забаву 85 градусів на повільному вогні. Потім відразу зніміть з плити і додайте 250 грам шоколаду і желатину nabuhshiy. Збийте добре і остудіть.
Збийте 500 мл. Вершків до стійких піків. Потім обережно додайте до них шоколадну остигнула масу.
Одну частину бісквіта покладіть в знімну форму. Одержаний баварський крем з минулих кроків залийте в пекарський мішок. Крем розподіліть по бортику, а потім змажте і сам бісквіт.
Залиште його в холодильнику на 30 хвилин. Потім зробіть бортики з крему, а в середину влийте пюре з желе. Розподіліть ягоди.
Зверху закрийте другим бісквітом. Зробіть його на 1 см. Менше нижнього. Залийте баварським кремом простір з боків. Зверху залийте залишився крем. Приберіть все в холодильник на 8 годин.
Через цей час залийте залишився желатин водою по інструкції на упаковці. Доведіть до кипіння мед з вершками. В кінці додайте сухе молоко. Перемішайте до повного розчинення.
Потім зніміть з вогню і додайте набряклий желатин з 250 грамами шоколаду. Перемішайте.
Майже готову глазур збийте ручним блендером. Прохолодний, дайте їй трохи загуснути.
Дістаньте торт з холодильника. Акуратно дістаньте його з форми.
На середину торта вилийте глазур так, щоб вона акуратно розтеклася по всьому виробу.
Прикрасьте торт десертними ягодами (або будь-яким іншим зручним для вас чином) і приберіть його ще на пару годин в холодильник. Приємною дегустації!