Торт «онікс»
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів шоколадних десертів пропоную досить швидкий в приготуванні і дуже простий рецепт торта "онікс" . Його можна подати як на святковий стіл, так і просто до чаю.
1. Рецепт приготування торта "онікс" досить простий. Для початку необхідно просіяти подрібнити мигдаль в пудру. З'єднати її з просіяного борошном, розпушувачем і содою.
2. Додати два види какао і ретельно перемішати.
3. В окремій мисочці збити 2 яйця з дрібкою солі. Додати воду і ванільний екстракт.
4. Влити рідкі інгредієнти до сухих і як слід збити, щоб не утворилися грудочки.
5. Надіслати тісто у жароміцних форму, застелену пергаментом для випічки.
6. У попередньо розігрітій духовці випікати корж близько 20 хвилин.
7. Готовність коржа перевіряти сірником або шпажкою (коли вона суха, корж дістати з духовки).
8. На водяній бані розтопити шоколад і вершкове масло. Додати молоко і при бажанні трохи ванільного екстракту. Глазур повинна загуснути трохи, тоді її можна знімати з плити.
9. Торт "онікс" в домашніх умовах можна відразу покрити глазур'ю або дати їй трохи застигнути, а потім викласти глазур і розрівняти її лопаткою.
10. При бажанні можна нарізати корж відразу порційними шматочками, потім скласти знову в формі торта і покрити глазур'ю. Надіслати в холодильник мінімум на 1 час, щоб глазур добре застигла.
- Борошно - 150 грам
- Подрібнена пудра мигдалю - 150 грам
- Сода - 0.5 чайних ложки
- Розпушувач - 0.5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Яйце - 2 штуки
- Вода - 150 мілілітрів
- Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Чорне какао - 2 Ст. Ложки (по можливості)
- Шоколад - 100 грам
- Молоко - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 50 грам
2. Додати два види какао і ретельно перемішати.
3. В окремій мисочці збити 2 яйця з дрібкою солі. Додати воду і ванільний екстракт.
4. Влити рідкі інгредієнти до сухих і як слід збити, щоб не утворилися грудочки.
5. Надіслати тісто у жароміцних форму, застелену пергаментом для випічки.
6. У попередньо розігрітій духовці випікати корж близько 20 хвилин.
7. Готовність коржа перевіряти сірником або шпажкою (коли вона суха, корж дістати з духовки).
8. На водяній бані розтопити шоколад і вершкове масло. Додати молоко і при бажанні трохи ванільного екстракту. Глазур повинна загуснути трохи, тоді її можна знімати з плити.
9. Торт "онікс" в домашніх умовах можна відразу покрити глазур'ю або дати їй трохи застигнути, а потім викласти глазур і розрівняти її лопаткою.
10. При бажанні можна нарізати корж відразу порційними шматочками, потім скласти знову в формі торта і покрити глазур'ю. Надіслати в холодильник мінімум на 1 час, щоб глазур добре застигла.