Рецепт Торт «онікс» фото

Торт «онікс»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Шоколад
Низькокалорійні
На святковий стіл
Випічка, Торти

Для любителів шоколадних десертів пропоную досить швидкий в приготуванні і дуже простий рецепт торта "онікс" . Його можна подати як на святковий стіл, так і просто до чаю.

1. Рецепт приготування торта "онікс" досить простий. Для початку необхідно просіяти подрібнити мигдаль в пудру. З'єднати її з просіяного борошном, розпушувачем і содою.

2. Додати два види какао і ретельно перемішати.

3. В окремій мисочці збити 2 яйця з дрібкою солі. Додати воду і ванільний екстракт.

4. Влити рідкі інгредієнти до сухих і як слід збити, щоб не утворилися грудочки.

5. Надіслати тісто у жароміцних форму, застелену пергаментом для випічки.

6. У попередньо розігрітій духовці випікати корж близько 20 хвилин.

7. Готовність коржа перевіряти сірником або шпажкою (коли вона суха, корж дістати з духовки).

8. На водяній бані розтопити шоколад і вершкове масло. Додати молоко і при бажанні трохи ванільного екстракту. Глазур повинна загуснути трохи, тоді її можна знімати з плити.

9. Торт "онікс" в домашніх умовах можна відразу покрити глазур'ю або дати їй трохи застигнути, а потім викласти глазур і розрівняти її лопаткою.

10. При бажанні можна нарізати корж відразу порційними шматочками, потім скласти знову в формі торта і покрити глазур'ю. Надіслати в холодильник мінімум на 1 час, щоб глазур добре застигла.

  • Борошно - 150 грам
  • Подрібнена пудра мигдалю - 150 грам
  • Сода - 0.5 чайних ложки
  • Розпушувач - 0.5 чайних ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Яйце - 2 штуки
  • Вода - 150 мілілітрів
  • Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
  • Какао - 2 Ст. Ложки
  • Чорне какао - 2 Ст. Ложки (по можливості)
  • Шоколад - 100 грам
  • Молоко - 3 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 50 грам
1. Рецепт приготування торта "онікс" досить простий. Для початку необхідно просіяти подрібнити мигдаль в пудру. З'єднати її з просіяного борошном, розпушувачем і содою.

2. Додати два види какао і ретельно перемішати.

3. В окремій мисочці збити 2 яйця з дрібкою солі. Додати воду і ванільний екстракт.

4. Влити рідкі інгредієнти до сухих і як слід збити, щоб не утворилися грудочки.

5. Надіслати тісто у жароміцних форму, застелену пергаментом для випічки.

6. У попередньо розігрітій духовці випікати корж близько 20 хвилин.

7. Готовність коржа перевіряти сірником або шпажкою (коли вона суха, корж дістати з духовки).

8. На водяній бані розтопити шоколад і вершкове масло. Додати молоко і при бажанні трохи ванільного екстракту. Глазур повинна загуснути трохи, тоді її можна знімати з плити.

9. Торт "онікс" в домашніх умовах можна відразу покрити глазур'ю або дати їй трохи застигнути, а потім викласти глазур і розрівняти її лопаткою.

10. При бажанні можна нарізати корж відразу порційними шматочками, потім скласти знову в формі торта і покрити глазур'ю. Надіслати в холодильник мінімум на 1 час, щоб глазур добре застигла.

Схожі рецепти