Торт «Oblachko»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 20 хв.
Назва цього кексу повністю відповідає його змісту. Він такий же повітряний, ніжний і пишний, як хмаринка. Простий і смачний кекс відмінно підійде до столу в будні і свята.
Опис приготування:
Торт "Oblachko" легкий не тільки у вживанні, але і в приготуванні. На мій погляд, простіше випічки просто не буває. Такий кекс виходить завжди і у всіх. Час випікання залежить від вашої духовки. Це стосується і температури. Всі духовки печуть по-різному, тому орієнтуйтеся по своїй.
- Куряче яйце - 3 штуки
- Цукор - 200 грам
- Соняшникова олія - 120 мілілітрів
- Вода - 125 мілілітрів
- Крохмаль картопляний - 100 грам
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Сода - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Ванільний цукор - 10 грам
Підготуйте інгредієнти для приготування кексу"Хмарка" .
У миску розбийте яйця.
Додайте цукор і ванільний цукор.
Збивайте яйця з цукром кілька хвилин до утворення пишної білої піни.
Потім влийте воду.
І рафіновану соняшникову олію.
Додайте крохмаль.
Всипте просіяне борошно і додайте соду, погашену оцтом.
Перемішайте всі інгредієнти для кексу. Тісто має бути досить рідким.
Форму для кексів змастіть маслом і вилийте тісто.
Випікайте кекс при температурі 175 градусів 45-50 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною паличкою. Із шматка кексу вона повинна залишатися сухою.
Кекс охолодіть і дістаньте з форми.
Торт "Oblachko" готовий. Подавайте до чаю.
Ніжний і смачний кекс сподобається дорослим і дітям.