Рецепт Торт «Наполеон» з вершковим кремом фото

Торт «Наполеон» з вершковим кремом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Вершкове масло
Дієтичне харчування
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти , Наполеон
Кількість порцій: 12-14
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Торт"Наполеон" - один з найвідоміших і популярних десертів. Незвичайно ніжний і смачний, його печуть на великі свята. Сьогодні він у мене з вершковим кремом.

Опис приготування:

Дослідної господині не важко приготувати такий торт. А початківцям кулінарам потрібно слідувати покроковому рецептом і все у вас вийде. Кількість кульок тесту може не збігтися з кількістю коржів. У мене, наприклад, вийшло 10 коржів з восьми кульок, бо коржі потрібно дуже тонко розкачувати. Я робила так: розкотила корж, і за допомогою тарілки вирізала круг діаметром 20 см. Залишки тесту використовувала для наступного коржа і так далі. В іншому все просто. Вершковий крем теж готується легко, при цьому виходить ніжним, шовковистим, ароматним і надзвичайно смачним. Вершкове масло для коржів може бути будь-який, підійде і маргарин. А ось для крему беріть масло хорошої якості. Муки для коржів може знадобиться трохи більше або менше, все залежить від того скільки в ній клейковини. Торт виходить великий і красивий.

  • Вершкове масло - 400 грам(200 грам - в тісто, 200 грам - в крем)
  • Борошно пшеничне - 3-3, 5 склянки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Оцет 9% - 1 Чайна ложка
  • Крем - 150 грам
  • Жовток яєчний - 4 штуки
  • Цукор - 250 грам
  • Ванільний цукор - 10 грам
  • Крохмаль кукурудзяний - 4 Ст. Ложки
  • Молоко - 700 мілілітрів
торт
Підготуйте інгредієнти для приготування торта"Наполеон" .
торт
Насипте в миску борошно.
торт
Додайте холодну, але не дуже тверде вершкове масло.
торт
Перемішайте масло з борошном в крихту.
торт
Додайте щіпку солі, чайну ложку 9% оцту і сметану.
торт
Перемішайте всі інгредієнти тесту.
торт
Зберіть тісто в кульки і поставте їх в холод на 1, 5-2 годину.
торт
Кожна кулька розкачайте в тоненький, круглий пласт діаметром 20 см.
торт
Так поступите з усім тестом. Випікайте коржі в духовці при температурі 175-180 градусів до золотистого кольору.
торт
Приготуйте крем. У каструлю налийте молоко і поставте на плиту.
торт
У мисочку викладіть жовтки яєць.
торт
Додайте цукор і добре збийте його з жовтками.
торт
Додайте крохмаль.
торт
Влийте кілька столових ложок холодного молока і ретельно перемішайте, грудочок не повинно бути.
торт
Коли молоко майже закипить, влийте в нього суміш жовтків, цукру і крохмалю. Постійно перемішуючи доведіть крем до загустіння. Як тільки він почне булькати, то буде готовий. Додайте в крем ванільний цукор. Надішліть в холод до повного охолодження.
торт
Збийте м'яке вершкове масло до пишної консистенції. Остиглий заварний крем повинен бути однієї температури з маслом. В масло додайте по одній столовій ложці заварного крему і збивайте так, поки не закінчиться крем.
торт
Промажьте коржі торта приготованим кремом. Один корж залиште для крихти, якої ви покриєте торт.
торт
Торт"Наполеон" готовий. Дайте йому просочитися мінімум 12-14 годин, а ще краще добу.
торт
Після наріжте і подавайте до столу. Приємного чаювання!

Схожі рецепти