Торт «Наполеон» з вершковим кремом
(покроковий рецепт з фото)
Торт "наполеон" - один з найвідоміших і популярних десертів. Незвичайно ніжний і смачний, його печуть на великі свята. Сьогодні він у мене з вершковим кремом.
Дослідної господині не важко приготувати такий торт. А початківцям кулінарам потрібно слідувати покроковому рецептом і все у вас вийде. Кількість кульок тесту може не збігтися з кількістю коржів. У мене, наприклад, вийшло 10 коржів з восьми кульок, бо коржі потрібно дуже тонко розкачувати. Я робила так: розкотила корж, і за допомогою тарілки вирізала круг діаметром 20 см. Залишки тесту використовувала для наступного коржа і так далі. В іншому все просто. Вершковий крем теж готується легко, при цьому виходить ніжним, шовковистим, ароматним і надзвичайно смачним. Вершкове масло для коржів може бути будь-який, підійде і маргарин. А ось для крему беріть масло хорошої якості. Муки для коржів може знадобиться трохи більше або менше, все залежить від того скільки в ній клейковини. Торт виходить великий і красивий.
- Вершкове масло - 400 грам(200 грам - в тісто, 200 грам - в крем)
- Борошно пшеничне - 3-3, 5 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Оцет 9% - 1 Чайна ложка
- Крем - 150 грам
- Жовток яєчний - 4 штуки
- Цукор - 250 грам
- Ванільний цукор - 10 грам
- Крохмаль кукурудзяний - 4 Ст. Ложки
- Молоко - 700 мілілітрів