Шоколадний торт з вершковим кремом зі згущеним молоком
(покроковий рецепт з фото)
Такий торт відмінно підійде до будь-якого свята. Мені особливо подобається блискуча глазур і поєднання шоколаду з вершками. Розповідаю, як приготувати шоколадний торт з вершковим кремом зі згущеним молоком.
Нехай вас не бентежить скромне прикраса торта. У нього насичений шоколадний смак, він поєднується з легким і приємним смаком вершкового крему. Для приготування не потрібно возитися з випічкою коржів окремо, адже готую один бісквіт і розрізаю його (можна на 2 або 3 коржа, я розрізаю на 3 частини).
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 5 Ст. Ложок(1 для тіста, 4 для глазурі)
- Крем - 1 Склянка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Какао - 5 Ст. Ложок(2 ложки для тесту, 3 для глазурі)
- Борошно - 1, 5 склянки
- Згущене молоко - 100 грам
- Вершкове масло - 130 грам(100 для крему, 30 для глазурі)
- Молоко - 4 Ст. Ложки
1. У миску вбиваю яйця і додаю цукор, збиваю міксером до утворення піни. Соду кладу в сметану і перемішую, ввожу її до яєць, перемішую.
2. Додаю какао-порошок і ще раз все перемішую.
3. Борошно заздалегідь просівають, щоб випічка була легша, і всипав до суміші.
4. Форму для випікання (у мене чавунна сковорідка) застилаю пергаментом і виливаю шоколадне тісто.
5. Відправляю форму в розігрітий до 180 градусів духовку на півгодини, потім дістаю бісквіт і виймаю з форми, остуджують і розрізаю на 3 коржа.
6. Для крему: міксером збиваю 100 грам м'якого вершкового масла (яке заздалегідь дістав з холодильника) зі згущеним молоком.
7. В сотейнике (з товстим дном) готую глазур: в сотейник кладу масло вершкове, молоко і цукор, додаю какао і відправляю на слабкий вогонь, готую до утворення густої маси.
8. Остиглі коржі змащую приготованим вершковим кремом, а зверху торт покриваю блискучою глазур'ю. Відправляю його в холодильник на кілька годин (у мене вийшло на ніч).