Шоколадний торт з вершковим кремом
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам для святкового меню шоколадний торт з кремом. Шоколадний шифоновий бісквіт з додаванням кави і повітряний вершковий крем - це просто смакота!
Торт готується досить швидко і просто. У тісто шифонового бісквіта додається рослинне масло без запаху і молоко. Для аромату додайте натуральний або розчинна кава. Сільські вершки володіють великим % жирності. Тому при збиванні слід уважно стежити за їх консистенцією, щоб не збити їх в вершкове масло. Докладний рецепт, як приготувати торт з вершковим кремом, Дивіться нижче.
- Яйця - 4 штуки
- Цукор - 80 грам
- Ванілін - 1 щіпка
- Масло рослинне - 40 грам
- Молоко - 50 мілілітрів
- Кава натуральна - 1 Ст. Ложка
- Какао-порошок - 20 грам
- Борошно - 100 грам
- Вершки сільські - 500 мілілітрів
- Згущене молоко - 380 грам
1. Підготуйте необхідні продукти для тіста. Кава заваріть в киплячому молоці, дайте постояти 5 хвилин, штам. Какао і борошно просійте в миску, перемішайте.
2. Яйця збийте цукром, ваніліном в стійку світлу піну. Продовжуючи збивати, влийте тонкою цівкою олію. Потім кава з молоком.
3. Додайте частинами суміш борошна і какао, акуратно перемішуючи лопаткою, зберігаючи легкість тесту.
4. Форму для запікання (діаметр - 20 см) змастіть маслом. Вилийте тісто у форму, поставте запікати в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй техніці.
5. Корж остудіть у формі, потім на решітці.
6. Поки бісквіт остигає, приготуйте вершковий крем. Охолоджені вершки збийте до стійких піків, близько 4-5 хв. Увага! НЕ збийте до стану масла. Влийте згущене молоко, збийте до однорідності.
7. Бісквіт розрізати на два коржі. Верх одного коржа змажте кремом, накрийте другим коржем, злегка притисніть.
8. Бока і верх торта змастіть кремом або відсадити його за допомогою кондитерського мішка. За бажанням верх можна прикрасити свіжими ягодами. До подачі торт тримайте в холодильнику. Смачного!