Торт на один рік дівчинці
(покроковий рецепт з фото)
Звичайно, можна заязикати у кондитера великий торт з численними прикрасами. Але я ось вважаю, що торт на один рік дівчинці в домашніх умовах завжди буде смачніше, адже готується він з душею!
Цей рецепт, як приготувати торт на один рік дівчинці, звичайно, більше підійде мамі, татові і їх гостям. Адже зовсім крихтах торти їсти шкідливо, та й зубики ще не всі виросли, щоб горішки оцінити. Тому нехай цей тортик буде для дорослих, вони його оцінять по достоїнству! А іменинниці краще дайте щось більш м'яке і корисне!
- Вершкове масло - 16 Ст. Ложок (половина - в тісто, половина - для глазурі)
- Ром - 4 Ст. Ложки (половина - в тісто, половина - для глазурі)
- Шоколад гіркий - 150 грам(50 г. - для глазурі, інше - в тісто)
- Борошно - 100 грам
- Цукор - 150 грам
- Яйця - 3 штуки
- Горіхи - 50 грам
- Екстракт мигдалю - 0.5 чайних ложки (можна замінити ваніліном або корицею)
- Мастика - 400 грам
- Харчові барвники - За смаком (в залежності від того, як будете декорувати торт)
1. Зробимо спочатку тісто. Яйця розділимо на жовтки і білки. На водяній бані розтопити шоколад і масло, вводимо жовтки і швидко перемішати, щоб жовтки не згорнулися. Тепер вводимо борошно, мигдальний екстракт і подрібнені горіхи. Окремо збиваємо яєчні білки з цукром, отриману піну вводимо в торт останньої.
2. Запікаємо великий корж 20-30 хвилин в духовці, розігрітій до 190 градусів. Коли зубочистка буде виходити з тіста сухою - корж готовий!
3. Просочуємо корж ромом. Поки він остигає, зробимо глазур: на водяній бані розтопити шоколад і масло, ром харчування. Покриваємо цією сумішшю наш корж. Відправимо торт в холодильник.
4. Мастику дістаємо, розгортаємо в тонкий пласт, накладаємо поверх вже затверділого в холодильнику торта. Акуратно прибираємо зайве. Відправимо торт у білій мастиці в холодильник.
4. Розводимо тим часом кондитерські барвники і придумуємо, як і чим будемо прикрашати торт. Я із залишків мастики зліпила цифру"1", ведмедика і дрібні деталі на кшталт листочків. Барвники використовувала чотирьох кольорів - жовтий і зелений, а топленим шоколадом зробила коричневі робили. Працювала кондитерським шприцом. Сам торт залишила білим. От і все!