Торт на день народження дівчинці 13 років
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Спершу була думка заязикати торт, але потім було прийнято рішення готувати його самостійно. Полуничний бісквітний торт з сирним суфле і глазур'ю вийшов дуже м'яким, красивим і смачним!
Опис приготування:
Спробуйте приготувати торт на день народження дівчинці 13 років в домашніх умовах. Процес приготування десерту досить трудомісткий, проте результат перевершує всі очікування. Торт виходить неймовірно красивим, багатошаровим, а головне - подобається дитині! хай щастить!
- Яйця - 2 штуки
- Капучино - 100 грам
- Борошно - 80 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Желатин - 1, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Полуниця - 150 грам(+ 300 грамів для оформлення торта)
- Крем - 200 грам
- Сир - 500 грам
- Шоколад чорний - 100 грам
- Вершки - 50 мілілітрів
- М'ята - 1 За смаком (для оформлення торта)
Спершу желатин залийте однією склянкою холодної кип'яченої води.
Тепер в окремій мисці збиваємо яйця.
Борошно просіваємо з розпушувачем.
З'єднуємо яйця з сумішшю муки і капучино. Перемішуємо до однорідності.
Застеляємо роз'ємну форму папером для випічки, виливаємо в неї тісто. Випікаємо бісквіт в духовці 20 хвилин, температура - 190 градусів.
Тим часом з'єднайте в чаші блендера: сметану, сир і цукор. Перемішуємо все до однорідності.
Полуницю (150 грамів) промиваємо, очищаємо від хвостиків і нарізаємо четвертинками. Додаємо ягоди до сирно-сметанною масі, також потрібно додати желатин, "розпущений" на водяній бані. Перемішуємо.
Остиглий бісквіт потрібно знову помістити в роз'ємну форму. Підкладаємо під нього пергамент таким чином, щоб краї паперу відокремлювали бісквіт від рознімної форми. Частину, що залишилася полуницю розрізаємо навпіл і викладаємо по колу, притискаючи до стінок форми (як на фото).
Зверху акуратно викладаємо сирну масу і розрівнюємо її по поверхні. Головне, щоб не ушкодилася полуниця. Ставимо торт в холодильник.
На водяній бані розтопіть шоколад, з'єднайте його з теплими вершками.
Через 15-20 хвилин, коли сирний шар застигне, покриваємо глазур'ю верхівку торта. Ставимо в холодильник ще на 2 годину.
Через 2 години акуратно прибираємо роз'ємну форму і пергамент. Прикрашаємо тортик свіжою полуницею і м'ятою. Смачного!